úterý 29. května 2018

Na parapetu



V životě se dějí ne úplně fajn věci, abychom si vážili těch pozitivních a příliš si na ně nezvykali.
Přece jen -  samá pozitiva, to by byla nuda k uzoufání:-)
Takže na vyvážení šíleného pracovního dne zakončeného besídkou ve školce a vydýchaným prostorem, kde jsem dvakrát myslela že zkolabuju - skvělá večeře a drink s ledem.
Dostala jsem od babičky ke svátku "speciální" hadru na okna a nábytek. (Teď nevím, do které kategorie to spadá. Protože co si budeme říkat, úklid mě popravdě nijak zvlášť nebere).
Ale světe div se - ono to funguje a Jana během chvilky umyla jedno okno. Na fotkách můžete vidět, které okno to asi je. Tím jsem se pro dnešek vyčerpala:-)))
Mám radost z váz na parapetu - všechny z druhé ruky za hubičku. Aspoň nemyslím na ten dnešní rozbitej hrnek v práci.....
Stejně tak mě těší pilea, která roste jak divá, dokonce už jsem si ji odmnožila do dílny a další miminka jí rostou u stonku. A aby byl stav domácnosti vyvážený - chcípl mi břečťan, který jsem zakokedamovala a namáčím ho neustále jak divá...ale asi mu není souzeno mi viset v ložnici.
Trochu jsem se v posledních dnech chytla s jedním kamarádem, ale na to konto teď zase víc mluvím s jinými lidmi. Asi ta rovnováha být musí.
Jen si občas říkám, že malé pohodové prázdniny - to by bylo tak příjemné....

18 komentářů:

  1. Chcichi, jedno okno je taky moje maximum:))).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Konečně někdo, kdo mi rozumí. Babička vypadá, že ji ze mě vždycky klepne...

      Vymazat
  2. Já dnes zase umyla koupelnu ,záchody a vytřela barák ,to se také počítá😉A teď se odměňuji vínkem s jahodami☺Tak Jani pěkný večer!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ili, to se rozhodně počítá. Nakopla jsi mě, dnes zmyju druhý okno. A koupím si jahody:-))))

      Vymazat
  3. Rada Vas ctu, nikdy nekomentuju.. ale dnes se s Vami hodne ztotoznuju. Retro hrnky, retro vazy, pilea, myslenky, brat v zivote to dobre i to horsi, co nas nekam posouva... preju vse nej, at se dari a jste stale sva. Katka


    OdpovědětVymazat
  4. Tak naše besidka na kroužku se nesla v obdobném duchu - spousta rodičů, vydýchaný vzduch, ale jinak děti hráli nádherně - i ty prckové co s flétnou začínali tento školní rok.
    Okna zatím umyté nemám, ale zvládnu vždy tak jedno - máme špaletová okna (jedno sklo a pak dvojsklo). 1x ročně rozebírám, tak snad budu okna dělat tento víkend, i když kdo ví.
    Krásný zbytek týdne.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špaletová okna - nádhera. Ale uf. To umývání vy mě asi zabilo

      Vymazat
  5. Jani, okno taky umyté jen jedno a sbírám síly na další. V domě jsem je myla moc ráda. protože při mytí zvenku nenadělal člověk doma žádný nepořádek a děti to taky bavilo.
    Krásné vázy. Zrovna včera jsem viděla jednu stylově podobnou u nás na účtárně. Máme tady samé retro poklady, v knihovně stůl, v laborkách lampy, na ústředně křesílka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, speciálně tvoje vázy.... nemůžu se vynadívat:-)

      Vymazat
  6. Haha, dárek od babičky je buď znak, že stárneš (mimochodem byla to taková ta "švédská utěrka"?), a nebo že máš špinavý okna a babička se na to už nemohla dívat :D Upřímně, okna jsou u mě vždycky až poslední, dokud je přes ně vidět, je to OK :D A kdy se uvidíme my, Jani?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Baru, musíme se domluvit a něco spáchat. Mic ráda tě uvidím!!!

      Vymazat
  7. Jéé, já bych taky chtěla pileu. Asi si k vám dojdu ukradnout, když se jí tak hezky daří, haha.
    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud jste z Olomouce, napište mail a domluvíme se:-)

      Vymazat
  8. Dobrý den, celý den. Mohla bych se také přihlásit o jednu malou pilejku? Výměnou bych Vám mohla darovat jeden malý kaktus, kterému pravidelně narostou každý rok 1 až 2 nové pichlavé bouličky. Pro mě je to vždy symbol jara - kaktus má novou bouli, už bude hezky :-) Děkuji za odpověď, Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, určitě. O víkendu je zkusím přesadit. Napište mi mail a domluvíme se....

      Vymazat
    2. Jééé, určitě napíšu! Sice se za 6 týdnů chystám rodit, ale mám v Olomouci posly, tak kdyžtak vyšlu. A pilejka bude malým porodným - dřív či později :-) Jste zlatá!
      PS: Kruhy pod očima se nejlépe maskují brýlema. Ne tmavýma, ale obroučky odvedou pozornost. A budete mít další parádu, i bez dioptrických skel ;-)

      Vymazat