úterý 17. srpna 2021

Mezi čajem a počítačem

 

Strávit pár dnů v posteli mělo spoustu pozitiv.
Konečně jsem viděla už nějakou dobu odkládané Vzpomínky na Itálii. Příjemný film, náladový, který nikam nespěchá, žádné velké drama se nekoná. A zanechá milý pocit. 
Od kamarádky doporučená Zelená kniha příjemně překvapila. Něco mezi životopisným filmem a roadmovie. Amerika v 60. letech. Jednoznačně doporučuji.
Ale co mě dostalo nejvíc? 
Seriál z produkce HBO - Mare z Easttownu.  Skvělá Kate Winslet. V roli úplně obyčejné ženské, detektivky, vyrovnávající se s úmrtím vlastního potomka a rozvodem, která musí řešit vraždu dívky ze sousedství. Minisérie situovaná do ospalé Pennsylvánie, malého města, kde každý zná každého. Velmi pozvolné tempo, přiznám se, že do posledního dílu jsem netušila, kdo a proč zabíjel. Za mě jeden z nejlepších počinů, co jsem za poslední dobu viděla.
Dokoukala jsem i druhou řadu Sedmilhářek, ale úplně mě nezaujala. Možná jsem byla prostě příliš rozmlsaná a ve srovnání s Mare....
Několik dnů jsem strávila ve společnosti Petera Maye a audioknihy Ochráním tě. Opět ponuré Skotsko, sametový hlas Jiřího Dvořáka. Jeho knihy miluju. Kdo jste nečetl Skálu - nutno přečíst. 
Doma jsme si nemoci a nachlazení předali, takže na vlně čajů a filmů se jede i nadále, jen já to mám už malinko zprostředkovaně z práce.
Ale večer v posteli, to se přidávám...

4 komentáře:

  1. Dobrý den Jani.
    Děkuji za blog,moc vám fandím.. :-)
    Eva od Olomouce

    OdpovědětVymazat
  2. Ať je vám brzy doma lépe! I když ... válení má občas také něco do sebe.
    Krásný den!
    Silvi

    OdpovědětVymazat
  3. Mám velmi ráda Petera Maye, mějte se fajn

    OdpovědětVymazat
  4. Jeden tip lepší než druhý, v tomto počasí ideální program :-) Hezké dny Jani

    OdpovědětVymazat