čtvrtek 15. září 2022

Úklid roku

 


V lednu jsem psala, že se pokouším zredukovat naši domácnost.
Pokus je to pravé slovo.
V reálu se k tomu dostávám až teď.
Zaskládaná ložnice už mě natolik iritovala, že jsem si naplánovala víkend sama doma, kdy se do toho pustím. S vidinou opravdu krásné ložnice jsem začala už ve středu a pro jistotu úklid rozšířila i na zbytek bytu. Výsledkem je zmatek absolutně všude. Něco malinko se už ale rýsuje. Nicméně jedna věc mě trochu vyděsila. Kde jsem vzala tolik věcí?
Vždyť se neustále snažím nehromadit, třídit a ideálně nenakupovat bezhlavě....Evidentně se někde stala chyba.
Pokojíčky dětí - tady bych to ještě pochopila, hromadění věcí tak nějak k dětství patří. A od toho tu mají být ti rodiče, aby množství patřičně zkrouhli. 
Měla jsem pocit, že jsem omezila nakupování oblečení, nákup látek jsem si prakticky na rok zatrhla taky. Hodně jsem toho vytřídila, ale ve výsledku to skoro není vidět.
A já nechci žít zavalená věcmi, neustále něco hledat.
Takže co teď s tím?
Při pracovním režimu by bylo ideální udělat každý den aspoň malý kousek. Jenže já mám tak ráda, když jde výsledek vidět.
Dávám si deadline do neděle, kdy chci mít aspoň polovinu hotovou. A výsledek na první pohled viditelný.
Držte mi palce.
***
Fotka z jara. To jsem naposledy vyfotila aspoň zlomek bytu...

5 komentářů:

  1. Jani, taky se na úklid roku chystám už nějakou dobu😉Ale přesně, věcí v domě je za 10 let nahromaděno moc!🙈Mám stavy, že bych vyházela skoro všechno!Tak ať se úklid Tobě povede dle tvých představ!🙃

    OdpovědětVymazat
  2. Já dělám velký úklid každé léto a vždycky mě překvapí, kolik toho máme. Doporučuju nedělat všechno naráz. Dobrý návod na úklid má Marie Kondo a pěkně to sepisuje F. na blogu terapiedomova.cz. Ono je fakt lepší jít postupně, každý den udělat kousek, i tak to prokoukne a člověka to nezahltí.

    OdpovědětVymazat
  3. Držím moc palce. U mě je nejhorší ta fáze zmatku, těsně v polovině. Vypadá to, že už to nikdy nebude stejný a beznaděj je všude kolem. Chystám se v následujících týdnech na obří redukci všeho. Teď se sice nemůžu dočkat, ale v polovině si budu nadávat, proč jsem se do toho všeho pouštěla. Jenže ten výsledek pak stojí fakt za to! Nikdy nechápu, kde jsme tohle všechno pobrali...

    OdpovědětVymazat
  4. A až to všechno pořádně přeberu a vyhážu pryč, tak zhruba do dvou týdnů něco z toho nutně potřebuju :-D)) Markéta M.

    OdpovědětVymazat
  5. Našel jsem Mr. Pedro na blogu od někoho, kdo ho doporučuje každému, kdo hledá půjčku. Byl jsem tak nadšený a motivovaný být v této pozici finanční svobody, protože moje rodina hladověla, oslovil jsem pana Mr. Pedro v žádosti, kterou jsem mu řekl, můj životní příběh o finanční situaci, pošle mi formulář žádosti, abych vyplnil své údaje, což jsem udělal, poté, co mi poslal smlouvu o půjčce, předal jsem ji svému právníkovi k vyřízení podívejte se a poraďte mi jak dál. Podepsal jsem smlouvu o půjčce poté, co byla moje půjčka schválena před několika hodinami, banka mě kontaktuje ohledně převodu prostředků a poplatků, které musím uhradit na přepážce banky. bylo velmi příjemné pracovat s panem Pedrem a velmi mu děkuji za pomoc, kterou mi poskytl a která opravdu pomohla mé rodině hladovět. Kontaktujte prosím Mr. Pedro na e-mailu: pedroloanss@gmail.com, protože je vždy zaneprázdněn, ale mají s ním také dalšího profesionálního spoluhráče.

    OdpovědětVymazat