pondělí 9. dubna 2018

Skandinávská domácnost


Dnešní ráno doma...
Po dlouhé době uklizeno.
I když moje babička mě o víkendu usadila se slovy - měla by sis vzít volný víkend a pořádně do hloubky si doma uklidit, to co tam máš, je hrůza.
Takže v očích mé babičky, je to pouze povrchové šolichání. Ale pro můj klid v duši to zatím stačí.
Nikdy asi nebudu mít tu domácnost, kde se všechno třpytí.
Všude se u nás povalují knížky, papíry pastelky.
Jíst z podlahy by se dalo -ale bohužel doslova - po dětech totiž neustále na té zemi to jídlo zůstává.
Prostě čistá skandinávská domácnost je té naší na míle vzdálená.
Ale nevadí mi to.
Na našem bytě je vidět, že se v něm žije.
Jen ty kabely za počítačem musíme nějak vyřešit. To opravdu fotogenické není:-)))
***
Dost se mi líbil dnešní příspěvek Myyny.
O tom, co všechno na internetu hltáme a čemu věříme, i když to ve skutečnosti vůbec pravda není.
Dobrý námět k přemýšlení.
***
Díky všem za komentáře u minulého příspěvku.
Když jsem o víkendu nezvládla strávit sýr, tak mě to naštvalo asi ještě víc než to mlíko.
Sýry, rajčata, olivy - moje svatá trojice. Chjo.
Ale budu zkoušet dál, co zvládnu a doufat.
Tak hezké pondělí mějte.

10 komentářů:

  1. Zkute si dát s těmi mléčnými výrobky trošku detox, já ho pár let zpátky držela myslím půl roku, potom jsem začala pomalu testovat, např. s jogurty ve skleničce, atd. Pomalu znovu mléko do kávy. Neměla jsem ale intoleranci oficiálně potvrzenou od lékaře, takže mohla být způsobena i dráždivým tračníkem, který taky umí člověka pěkně prohnat zvlášt po mléčných výrobcích. Jinak na zklidnění bříška je potom skvělý mátový čaj, krásně střeva pohladí. Tak držím palce, ať je Vám zase hej.

    v.

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se to u vás doma líbí. A vidím uklizeno. Ale vím, že babičky (u nás i maminka) koukají jinak... mnohem kritičtěji. Já jsem se tuhle dověděla, že mít na oknech povlečení na postele místo závěsů je ostuda (a já byla tak pyšná, jaký jsem měla dobrý nápad - nemusím kupovat závěsy, délka odpovídá, je to dvojité a odstíní tedy dost světla... :D Tak prý ne :)

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, přece byste nechtěla sterilní domácnost. Tam, kde to žije je vždycky nějaký nepořádek. Máte děti, kupu práce, tak si slova babičky vůbec nepřipouštějte.

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, muj manzel zacal mit pred tremi lety take problémy s mlecnymi vyrobky, hlavne tvaroh, smetana a syry. Máslo mu nevadilo. Udelal si 6tydenni test, ze je to fakt mlíko a kdyz se mu to potvrdilo, strikne vse vysadil. A letos to zacal zase zkouset davat do jidelnicku a je to v pohode. Vystridala to nesnasenlivost na lepek�� Katka

    OdpovědětVymazat
  5. Jano, máte to doma hezký, alespoň to, co je vidět v "rámečku" :))). Měla bys to vidět u nás... sklad. Doslova. Mám z toho někdy špatný spaní, ale co už, s mužem děláme, co nás baví a to se jen tak někomu nepoštěstí. ;)

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, babičky jsou babičky. Ta moje mi to také stále říká. Ona je doma sama již řadu let a má uklizeno, takže automaticky musím mít i já. Jenže já chodím do práce a mám dvě malé děti. Takže priority jsou někde jinde než je uklízení a sterilní čistota v bytě. Uklízet můžu až budou děti velké, teď si užívám každou volnou chvilku s nimi. Doma mám uklizeno tak jak to vyhovuje mě. No a že mám v obyvacím pokoji na zemi autička, tak je tam prostě mám. Malý si tam často a rád hraje.
    T.

    OdpovědětVymazat
  7. Mě se váš obývák moc líbí, není sterilní, ale zařízený s citem pro kvalitní dřevo a to, co má člověk rád. Já jsem teď po přestěhování do většího hodně minimalizovala, a opravdu nemusím uklízet a je vždy pořádek (kromě dětského pokoje, ale tam se ten chaos vyžaduje). Mimochodem, byla bych moc ráda, kdyby mě moje babička plísnila kvůli nepořádku, ale už je spoustu let na lepším :-(

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, mně se váš obývák líbí, je uklizený. Podle mně se v bytě má žít. Sbírám panenky a díky tomu se náš byt proměnil tak trochu ve skladiště. Ale je mi mezi nimi dobře a manžel sice občas nadává, ale na druhou stranu mi pro panenky něco vyrobí a tak přibudou další věci. Potřebovala bych jeden pokoj, kde by byly jen panenky a kde bych měla na jednom místě všechny potřeby pro tvoření. Ve dvoupokojovém bytě to bohužel nejde. Přeji hezké dny. Růža

    OdpovědětVymazat
  9. Spojení "vzít si volný víkend" a "pořádně do hloubky si doma uklidit" mi přijde za trest. Ale to jsou babičky... :-) Nemáme doma bordel, ale ani naklizeno, to mi přijde prostě naprosto zbytečný snažit se něčeho takovýho dosáhnout. Ale když to někomu třeba dělá dobře, ať to tak má - jen by to asi nemělo být měřítko pro všechny. U vás se mi, Jani, líbí. A držím palce s tím mlékem - můj muž měl vloni půl roku podobné problémy, ale nakonec se ukázalo, že to bylo asi spíš stresem (přitom právě na mléko tělo reagovalo nejdřív).

    OdpovědětVymazat
  10. Teda to vypadá opravdu moc pěkně. :) Já jsem se teď začala celkově zajímat o architekturu a její vliv na člověka. Třeba takové feng shuei je hodně zajímavá filozofie. Ale zaujala mě i audiokniha Klíčem je klid, která se primárně zaměřuje na lidskou psychiku a vnitřní harmonii. :) Rozhodně doporučuji, pokud vás toto téma taky zajímá. :)

    OdpovědětVymazat