středa 2. srpna 2017

Letní playlist





Z Colours of Ostrava jsem si mimo téměř vyprodaného zboží odvezla především několik hudebních objevů.
Jedním z nich jsou Warhaus. Belgická partička, která mě hodně baví a naživo mě naprosto uchvátili. Jen škoda, že jsem stihla pouze pár posledních songů.
Dalším příjemný překvapením byla česká kapela Manon Meurt  - o které jsem v minulosti už párkrát slyšela, ale vždycky jsem je propásla. Opět jen pár písniček, ale jo!
Nejlepším vystoupením z celých Colours byl pro mě jednoznačně koncert dvou australských buskerů - dvojčat Pierce Brothers. Z nahrávky to rozhodně není ono, ale naživo mě ti kluci úplně odrovnali. Tolik energie, to nasazení a takovou show jsem asi ještě nezažila. Byli famózní a já se potom musela jen smát, když jsem viděla ty davy fanynek a fanoušků, co chtěli podpis od úplně neznámé kapely, protože to prostě jinak nešlo. A já jim rozuměla.
Příjemně mě překvapil Cermaque a jeho Neboj - hlavně asi tím, že se pak na pódiu nebál říct, co si myslí o sponzorech festivalu a všudypřítomých cedulích Agrofertu, takže je to možná naposled, co si na tomto festivalu zahrál, ale jednoznačně palec nahoru.
Běhal mi mráz po zádech při vystoupení Benjamina Clementina - úžasnej hlas, skvělej sbor, klavír..... V jeden moment mi to připomnělo vystoupení z Červeného trpaslíka ( to ta podobnost s Kocourem). I když mi malinko vadilo, kolikrát nechal zpívat publikum, tak to byl zážitek.
Hodně ho teď na chalupě poslouchám.
Docela dost jsem si užila německého Roosevelta, hudba je to dost taneční - taky jsem tancovala jak o život, ale vlastně hodně příjemná.
Nakonec bych ráda zmínila Lotena Namlinga s Porokem Karpo ze Švýcarska.
Na jejich koncertě jsem sice nebyla, ale Lotena jsem už potkala, když společně se Zrním hrál v Olomouci. V Ostravě jsme se potkali někdy v pátek nad ránem. A byl z toho několikahodinový příjemný rozhovor o Tibetu, výchově dětí, správném držení zad, manželství a radosti ze života.
***
Na skok v dílně.
Uklidit, nastříhat a nachystat si práci s sebou na chalupu.
A vyrazit.
Mám nové látky, takže se hned šije líp.

8 komentářů:

  1. Jani, děkuji moc za další skvělé hudební tipy. Loten je úžasný člověk, potkala jsme se v Hradišti a debatovali o Tibetu. Tibet je totiž moje srdeční záležitost. A teď už jdu poslouchat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrý tipy, Pierce Brothers řádili pěkně tady - https://www.youtube.com/watch?v=78SgqIHEwlA


    OdpovědětVymazat
  3. Jano, díky za váš blog! Dlouhodobě ho sleduji, moc ráda čtu vaše tipy hudební a jiné, smekám před cinorodostí, nápady, odhodláním a uprimností. A z chalupovýhledu nemuzu odtrhnout oči nikdy...Díky za vaši vytrvalost. H.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Heli, já děkuju za váš komentář. Někdy je tak fajn si něco takového přečíst....

      Vymazat
  4. máme stejný vkus.. i hudební
    z tvých příspěvků o muzice se stávají mé playlisty (třeba za 'oh wonder' velké dík), protože se dvěma malými dětmi toho těď na fesťácích moc nenatančím.
    díky!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, tak to mě moc těší....v tom případě, pokud pro mě máte i vy nějaký hudební tip, budu moc ráda...

      Vymazat