čtvrtek 9. března 2017

Na cesty






Hrozně ráda vyrážím na cesty.
Teda, abych to upřesnila, nejraději vyrážím na cesty sama.
Což se mi sice s dětmi moc často nepoštěstí, ale o to víc si to potom užívám.
Čím delší cesta, tím lepší... 
Nikdy dřív jsem nebyla tolik samotářská jako poslední roky.
Mám ráda ticho, kdy si můžu přemýšlet nad čím sama chci.
Nikdo na mě nemluví a já se můžu ponořit jen do svých myšlenek.
Už jsem o tom kdysi psala, ale s oblibou vedu se sebou rozhovory o tom, co bych chtěla udělat, co se nikdy nestane a vlastně si občas jen tak fabuluji.
Užívám si své běho-procházky na chalupě, cesty sama autem a to, že pracuji většinou jen sama se sebou je to nejlepší, co mě mohlo potkat.
Tím nechci říct, že nejsem společenská. Mám lidi okolo sebe ráda, ale ne vždy a poslední dobou si dost často vyberu samotu.
Jak by řekla moje maminka, jsem asi po tatínkovi:-)
***
Po dlouhé době jedna cestovní taška.
Tato bude dělat doprovod do porodnice.
Radost u stroje...

19 komentářů:

  1. Tak je krásná!
    Samotu miluju. A ticho. A proto mám permanentně vypnutý zvuk na telefonu a nikdo se mi nedovolá a mě to vůbec nevadí :D.

    OdpovědětVymazat
  2. To jsi teda spíš po mě než po tatínkovi, protože já jsem taky ráda sama a přemýšlím si svoje příběhy...Ale asi jsi spíš po obou....m.

    OdpovědětVymazat
  3. Ani nevíte jak vám rozumím :-) Miluju ticho, nepotřebuji rádio, práce v kanceláři se 6 dalšími a rádiem bylo utrpení. Nejradši jsem, když všichni odejdou jak já říkám do ústavů a doma zavládne klid a pohoda. Poslední roky hodně bojuji s tím jet s rodinou nebo je poslat samotné a užít si opět tu pohodu a klid? Toho jak píšete, že nikdo nemluví, nikdo po mě nic nechce :-) A přitom když se dostanu do společnosti lidí, dokážu se dobře bavit, smát se a užít si to, ale musím chtít já.Naštěstí mám tolerantního manžela, který chápe, že jsme s holkama intenzivně během celého týdne a on si je zase díky pracovní době užije málo, tak je sebere, nebo spíš sebral, ta starší už má kluka a k životu nás momentálně nepotřebuje :-), sebere mladší a jede s ní na odpoledne na snowboard.Já si zatím vypnu hlavu a tvořím si na stroji, nebo jen zalezu do postele s čajem a knížkou.A abych nezapomněla, taška je úžasná, nádherná látka, barvička a ušití super. Přeji příjemný víkend Andrea Topinková

    OdpovědětVymazat
  4. Úžasná taška, úzasný blog ❤ ja sem chodím relaxovať a ono je to vcelku pochopiteľné, kto má alebo mal malé deti tak chápe aké vzácne sú tie chvíle "samoty". Ja napr.pracujem v kancelarii kde je 8 ľudí, všetci celý deň rozprávame, telefonujeme, to je taký hluk že tiež milujem chvíle osamote a zároveň som človek veselý, spoločenský a ľudí mám rada.

    OdpovědětVymazat
  5. Tak trochu vidím sama sebe.....ale jsem o něco starší a samota je mi rok od roku bližší čím dál tím víc. Mnoho lidí to bere jako něco nedobrého, ale já v tom vidím opak.Je to v mnohém výhoda. A když chci vidět lidi, tak si je najdu. je to srovnání se sebou samým : )))) Mirka

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem ráda, že nejsem sama komu vyhledávání "dobrovolné samoty" nepřijde divné.

    OdpovědětVymazat
  7. Taška samozřejmě krásná, precizně zpracovaná. Obdiv.

    OdpovědětVymazat
  8. Tak ta je ovšem famózní!!!!
    Mám to úplně stejně...jenže já jsem byla vždy tvor společenský a teď mi nejlíp dělá ticho...a to,že nemusím mluvit :-)
    Přeju krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, ta je krásná! Už se na ni neuvěřitelně moc těším! :)

    OdpovědětVymazat
  10. Taky jsem jednu takovou před lety šila sestře do porodnice ;-) v plánu byla i jedna pro mě až jednou, ale nakonec to osud chtěl jinak a já se brzo dostala s rizikem do nemocnice... možná si jí někdy spíchnu stejně... jen tak pro radost ;-) ta vaše je moc moc krásna

    OdpovědětVymazat
  11. Tak ta je boží! Máš můj velký obdiv, tohle bych rozhodně neušila:-).

    OdpovědětVymazat
  12. Taška je nádherná! Určitě zavést novou kategorii do e-shopu :) tyto se jen tak nevidí, krásná práce :) S tou samotou to mám podobně a to ticho s příchodem dětí také vyhledávám. Večer někdy prosím ať už nemluví :)

    OdpovědětVymazat
  13. Janičko, krásné šití a výběr látky se mi moc líbí.
    Iva

    OdpovědětVymazat