pátek 31. března 2017

Dobrou...



Páteční večer v posteli.
Čaj v novém hrnku od holek z porcelánu (díky Miru!), pryskyřníky neodkvetkly ani po 14 dnech a já sama ve ztichlé ložnici.
Trochu si procházím zpětně poslední měsíc, opět sepisuji seznamy na ten příští...
Hodně jsem pracovala, možná až moc a tak se na mě únava opravdu podepsala.
Kuba zvládl vyrůst o jednu velikost, Ema taktéž.
Skóre roztrhaných kalhot: Kuba za březen troje, Ema dvoje legíny.
Na večeři sní oba podstatně víc než já.
Kubovy průměrně čtyři krajíce mě dost děsí.
Stejně tak mě děsí ta rychlost s jakou mi utíká týden pod prsty.
Přijde mi, že neustále někam odcházím, spěchám, něco balím...
Ze své práce mám radost, to opravdu jo, ale chybí mi víc času s dětmi.
Takového toho volnějšího. Kdy nemusíme rychle psát úkoly, dohadovat se nad čtením, spěcháním do kroužku...
Celý týden se těším, až bude víkend, co všechno podnikneme..a pak v pátek večer mě převálcuje únava:-)
Ale to znáte asi všichni....
Takže já jdu rychle zaklapnout počítač a jdu se věnovat Kubově od včerejška nejoblíbenější činnosti - totiž spánku. Přece jen ho není nikdy dost.

6 komentářů:

  1. Jani šetřete se, vím práce je hodně, čas letí jak šílený, děti rostou rychle, ani se člověk neohlédne a jsou z nich dospělí lidé, Krásný zvolněný odpočinkový víkend.

    OdpovědětVymazat
  2. Díky, Jani ❤️. To tempo je zbesile. Ja si prijdu teda porad stejna, ale kdyz kouknu na deti, vidim, jak to rychle uteklo. O to vic si snazim uzivat kazdy okamzik posledni materske.

    OdpovědětVymazat
  3. Jani je to tak, čas rychle letí. Moje děti mi rostou před očima. Do práce na 7 hod a když se zadaří tak jsem po 16 hod doma. Udělat s malou úkoly, uklidit, teď alespoň na chvilku ven a nejednou je večer, rychle připravit večeři, uvařit si oběd do práce na 2 dny a pak padnu do postele a jsem ráda.¨
    Příští týden bude náročný - mám celý týden školení v Praze a to znamená 2 hod ráno a 2 odpoledne nebo spíš večer doprava na školení. Ráno vypadnu před 6 hod a vrátím se kolem 7 hod večerní. Nic nestihnu a budu hodně ale hodně utahaná. Popovídat si s dětmi a pak padnu za vlast. Bude to opravdu náročný týden. Jo jak bylo na mateřské krásně.
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, taky se s tím v posledních dnech potýkám, připadá mi, že čím jsem starší, tím je život rychlejší.... Snažím se naučit prožívat a užívat si přítomný okamžik, když se ti povede, je to moc fajn, ale když na mě zase padne, co všechno by ještě bylo potřeba v tu chvíli dělat a stihnout..... A spát potřebuju daleko víc než před několika lety.
    Hrneček je krásný! A pryskyřník mám žlutý :-)
    Markéta Z.

    OdpovědětVymazat
  5. Vy jste mi tentokrát opravdu promluvila z duše. Moje výčitky, že jsem málo s dětmi, aniž bych u toho řešila domácí nebo pracovní povinnosti, jsou poslední dobou veliké. Přeji Vám, sobě, i všem ostatním maminkám, aby našly v tomhle náročném kolotoči aspoň určitou rovnováhu, nebály se využít pomoci druhých a necítily se zodpovědné za to, že není všechno dokonalé - ani být nemůže - nejsme stroje!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý den, právě jsem si kvůli Vašemu blogu založila účet abych Vám mohla napsat (jsem amatér):-)Moc se mi líbí Vaše výrobky, můžu se zeptat, kde nakupujete ty krásné látky? Přeji krásný slunečný duben.
    Lenka C.

    OdpovědětVymazat