středa 16. dubna 2014

Šicí den


Jednou za čas si dělám šicí den.
Tedy pár šicích hodin, abych byla přesná.
Sehnala jsem si pro Emu hlídání a já vypínám mozek.
Pár hodin důležitých pro načerpání energie do dalších dnů, pár hodin jen pro mě.
Jsem za ně neuvěřitelně vděčná.
Včera jsem toho sice moc u stroje nestrávila, ale tolik jsem si odpočinula.
Uvědomuji si, jak moc je důležité, udělat si čas sama na sebe. Ať už to je šití, knížka a nebo jen tak poslouchat tichý byt. Mít čas aspoň chvilku přemýšlet, zastavit se.
Hned mám pak víc síly do zbytku týdne.

16 komentářů:

  1. Tak to smekám Jani, jak jsi si to dokázala zařídit...taky bych potřebovala nějaký pravidelný "svůj" čas... Moc Ti to přeju :-) Hned je člověku líp na světě:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Jani, je to HODNĚ důležité, schvaluji, při dětech to ani jinak nejde. Užívejte!
    Olga

    OdpovědětVymazat
  3. Jani,tak to ti moc přeji a vím o čem mluvíš tedy spíš píšeš:-). Sama to mám takto zařízené.Akorát neumím fakt vypnout a nechat vše ležet a věnovat se jen sobě tomu co chci dělat.Dopoledne většinou strávím nutným nákupem a než se rozkoukám je čas vyzvedávat dětičky.Ale pokusím se na tom zapracovat.Tak jen pokračuj moc ráda sem nahlížím a obdivuji co krásného vyrábíš-šiješ.Hezký den Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, občas to mám podobně. Sice se snažím nenakupovat ve svém volnu, ale občas to k tomu úklidu lehce sklouzne. než se totiž do něčeho pustím, potřebuji okolo sebe mít příjemné prostředí - a s tím nepořádek dohromady moc nejde. No a než se pořádně nadechnu, už je Ema zpátky a jde se do školky pro Kubu.

      Vymazat
  4. Tak to se můžeme těšit na ještě větší porce kreativity :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. JOJO tak to přesně potřebuju, několik volných hodin jednou za čas..... aspoň jednou za čtrnáct dní. Musím na tom zapracovat a vymyslet jak na to. Poslední dobou z toho chaosu kolem mě dost šílím. Příjemné šití přeji!

    OdpovědětVymazat
  6. Mě teda přijde, že máte šicí volno pořád ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Máte krásnou kuchyň... Trošku vlezlý dotaz, ale více detailů z ní by nebylo? Přimlouvám se o příspěvek o kuchyni, je stejně krásná, jako Vaše šití - a ráda bych se inspirovala! :-) M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hodně fotek z kuchyně je z listopadu a prosince loňského roku...Kuchyň jsme dělali předloni v létě - takže když projedete blog zpátky, objevuje se tam mockrát...

      Vymazat
  8. Jani, moc krásně vyřešená kuchyň, jako ostatně všechno co tu máte nafocené. Ty tašky jsou fakt nádherné....Moooooc šikovná holka :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jani blahopreju k nalezeni hlidani, wow!! 100% souhlasim, ze kdyz si clovek trochu odfoukne od mladatek, o to radostneji se pak zas vrha do hrani s nima, a nejen do toho.. ja mam hlidani predevsim kvuli praci, ale obcas je tu necham a utecu do mesta .)) no a jednou za dva mesice so-ne vyrazi muz s prckem k tchyni, ja sama doma, to je pak predevsim siti, aach .)) v tu dobu se snazim uklid vychytat behem tydne, at mne nic neodvadi od toho hlavniho zameru .)) echino je krasne, uz se tesim na ty vytvory!

    OdpovědětVymazat
  10. Také se u šití i jiného vyrábění odreaguji.

    OdpovědětVymazat