středa 5. prosince 2012

Unavená


Posledních pár dní mi dochází síly. Jsem vyčerpaná nejen po fyzické stránce. Největším balzámem kromě pohledu na spící děti je stroj. Sice jsem se na něj teď víc dívala a plánovala, než šila, ale i přes to něco pomalu vzniká. A tak mám radost, že možná nakonec pod tím stromečkem přece jen něco bude. Nedávno jsem totiž doma vyhrožovala, že letos Vánoce nebudou, protože maminka dárky nezvládá nakoupit. Natož ušít. Třeba to tak tragické nebude. Ještě mám skoro tři týdny, že!

12 komentářů:

  1. Naše děti jsou od sebe 21 měsíců. S prvním dítětem pohoda, co si budeme povídat. Když se narodila dcera, nastoupila spánková "deprivace" - rok nespala. Plácala jsem se od spaní ke spaní, měla jsem mizernou náladu snad téměř pořád a nechápu, jak jsem se ještě zvládala v rámci možného věnovat staršímu dítěti. Každý den jsem netrpělivě očekávala návrat manžela z práce. A těch slz co jsem vyronila sebelítostí, že jsem snad jediná matka, která je totálně vyřízená z dětí, chce se jim věnovat, ale usne u čtení pohádky při druhém odstavci:-) Teď je to už brnkačka, promazaný stroj funguje. Držím palce, ať se síly zase navrátí. Při promoci nám děkan řekl "když si budete myslet, že dál už nemůžete, vězte, že máte ještě minimálně 70 procent sil". Asi v té době zrovna nekojil :-)

    OdpovědětVymazat
  2. To je krásná holčička! jinak pocity vyčerpanosti znám moc dobře, to k tomu nějak prostě patří, i když člověk by radši nee nechtěl:-) ať to je brzy pryč a nejlíp zahnané nějakou pořádnou chvilkou u stroje!

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý večer,paní Jano.Denně chodím na Vaše stránky.Přináší radost do života,jsou
    opravdu kouzelné.Máte nádherné děti,moc Vám to přeji.

    Vím,že jste časově momentálně velmi vytížená,přesto jsem Vás chtěla poprosit.
    O návod na háčkované kytičky a košíky/na vašich stránkách 21.červenec 2010/.
    S háčkováním teprve začínám,moc by mě to pomohlo.
    Předem děkuji,hezký večer hlouskova.helena@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  4. Jani vydrž - malá je úžasná a věř že bude líp :-)
    Jsi šikula a nějaké dárky určitě zvládneš.
    mějte se všichni krásně Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Janka, babuľka je tak nádherná. Andrea

    OdpovědětVymazat
  6. Jani tvuj post mi mluvi z duse. zrovna dneska jsem si rikala, ze ty vanoce mi ted faaaakt nesedi :( taky jsem na pokraji sil, a to mam jen jednoho kloucka. preju ti, at se sila brzy vrati, u nas se to seslo i s pretizenym chlapem, takze se placame tak nejak oba, no tragedie :/ mala je jak panenka!

    OdpovědětVymazat
  7. Ale ten andílek za tu únavu stojí :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásný pohodový a veselý den, děkuju za krásný pozdrav s Eminkou. Už mám velké děti a z nepochopitelného důvodu jsem dnes vstala v 1 hodinu ráno a dala do pořádku co jsem večer nestihla a v 5 odešla do práce.Spící mala princezna je krásná a už velká,taky celý Jakoubek - máš ty svoje "poklady " jako bys je namalovala.babi z Jesu

    OdpovědětVymazat
  9. Souhlasím s babi z Jesu....člověk načerpá občas energii jen z pohledu na malé krásné děti...a na jejich mamči, které nesložily flintu do žita a nekňourají, ale jako ty s pochopitelnou únavou bojují...A zdárně. I za cenu pocitu marnosti. Neboj, holčičko, to prodělává každá ženská, jen každá jinak reaguje. Tvoje reakce jsou fantastické,chtěla bych, aby taková byla i moje, zatím bezdětná, dcera...Jsem na ní zvědavá. Já byla před dvěma lety v počátcích přechodu, tj. taková hnusná doba...a neuměla jsem si pomoct. Pak jsem objevila patchwork a komunitu ženských na blogu, které srší aktivitou...i tebe... a jsem zase "živá"...Za to díky i tobě, tvým dětem a energií,kterou z vás čerpám....díky a hezký den Milky

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, jak říkával můj táta: hlavně zdraví! :-) Ono to nějak dopadne. Každý rok to nějak dopadlo, tak i letos :-) Hlavu vzhůru!! A víš co? Já když toho mám plné kecky, zalomím to v poledne s dětma. Večer mám pak pytel energie a tvoření jde hned jinak od ruky :-) Opatruj se :-) Pa, J.

    OdpovědětVymazat
  11. Janka, dobre poznám tvoje pocity...aj u nás občas plačeme všetky:-)), ale bude to lepšie a dôležité je, že po tých slzičkách vždy výjde slniečko a horší deň vystrieda lepší deň.....a ako hovorí tu Jolanka - hlavne zdravie!!! Všetko ostatné vydržíme, aj to, že sme nevyspaté a unavené, hlavne, nech sme zdraví...a to teda viem o čom hovorím.
    Emka je nádherné bábätko, naberaj energiu z pohľadu na svoje spiace detičky, to je hotová eufória:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Moc vám všem děkuju za komentáře. Měla bych si je vytisknout a číst častěji, když únava udeří. Protože by mi hned bylo líp. třeba jako dnes, když si je znova pročítám po další probdělé noci. Mějte krásnou sobotu:-)

    OdpovědětVymazat