pátek 8. února 2019

Uklizeno?





Skoro jsem zapomněla, jaké to bylo, když jsem ještě pracovala z domu.
Tento týden to tak skoro je.
Mám uklizenou kuchyň, umyla jsem dvě okna, vytřídila hromadu oblečení, odpověděla na maily a zvládla psát víc na blog. Aneb prokrastinaci zdar.
Práce jsem udělala tak o polovinu míň a to pracuji i po večerech.
Přesně takto jsem to dřív měla.
Vlastně netuším, jak jsem to zvládala, aniž bych se zbláznila. Nebo jo, byla jsem dost na prášky:-)))
Bylo naprosto normální, že v "pracovní době" jsem prala, dělala nádobí, nebo vařila a potom ve volném čase večer jsem doháněla, co se nestihlo přes den. Spala jsem podstatně míň než spím teď.
Pravda, uklizeno jsem měla mnohem líp.
Ale jak už jsem tu kdysi psala, přijde mi důležitější mít "naklizeno v duši" než doma. To jde, aspoň u mě, na úkor jiných věcí.
Uvědomuji si, jak moc je pro mě důležité, že ráno odcházím do dílny, kde potom odpoledne práci odložím, a až na vyjímky se k ní už ten den nevracím.Mívala jsem trochu workoholické tendence a vyčerpání bývalo velké.
Teď je to, teda až na to moje občasné ponocování, podstatně lepší:-)
***
Ale proč teda píšu o tom, jak nemám uklizeno a pak si ten opak vyfotím?
To víte, když už je jednou hezky, tak si to přece zaznamenám. To zase jo.
Stejně tak jako toaletky, které jsem dnes ušila, místo toho abych dodělala tu hromadu batohů.... Najdete je tu:-)
Tak hezký víkend.

3 komentáře:

  1. To je stejné jako fotit si děti když spí, hezky si hrají, tulí se, smějí a pomáhají si nebo dělají něco krásného. Pak mi někdo napíše že moje děti snad nezlobí. To je přece jasné, že si je nevyfotím když se vztekají, křičí, odmlouvají a nadávají..jen teda když pláče nejmladší, to mi přijde ještě roztomilý na fotku, někdy. Tvá kuchyň je nádherná. A kde sháníš ty hrnky? Jsou i někde v eshopu nejakeho bazaru? Prala bych si jich pět na maringotku, páč jsem si koupila věšák v rámci prokrastinace a muž se mě ptal k čemu nám bude:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzi, hrnky tak porůznu po charitách, něco je z sbazaru, narazila jsem na ně i na fleru a pak od různých známých a i od čtenářů....je to radost!

      Vymazat
    2. Díky!hrozně pěkná sbírka.

      Vymazat