čtvrtek 30. dubna 2015

Ema školková




Emu přijali do školky.
Mám radost.
A ona se už nemůže dočkat.
Každý den, co vyzvedáváme Kubu ji naháním po zahradě, protože nechce odejít.
Zná už polovinu své budoucí třídy, učitelky...
A já se tak nebojím ji pustit.
Vím, že se bude mít s Kubou fajn.
O to víc si říkám, že bychom si měly tyhle poslední společné měsíce užít.
Jedna věc ale je, co si říkám, druhá jak to ve skutečnosti je.
Protože mám pocit, že nestíhám na všech fronách a září se blíží tak rychle.
Dost se upínám k létu, kdy zase strávíme nějaký čas na chalupě a já si uvědomuju, že to možná bude i poslední volnější léto. 
***
Ještě jednou Ema pózující s novou čelenkou.
Ema spící pod stolem.
Ema a její cestovní výbava. Tak mi to sama interpretovala.

11 komentářů:

  1. Měli jsme to podobně - brácha ušlapal cestičku a slečinka nastupovala do známého prostředí, všichni znali ji a všechny znala ona. Od prvního dne má bandu kamarádek (synek má svou "partu", jak říká a zní to tak mile legračně, až teď, na poslední tři měsíce své školkové éry.
    A taky se chystám užít si poslední společné volnější léto. Cestovat, tábořit, cákat se ve vodě, chalupařit, stanovat, chodit, bicyklovat, houbařit, být spolu. Od září práce, první třída, povinnosti, výlety směřované jen na dobu školních prázdnin, volnost ta tam. Ale možná i stěhování a zařizování nového domova. Pořád je na co se těšit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To si taky říkám, pořad je na co se těšit....

      Vymazat
  2. Utíká to utíká..Emča už je velká holka. Se starším sourozencem rostou ještě rychleji a zvládají vše ještě dříve. O to člověk nestíhá vše vnímat ve víru všedních dnů. Mám podobné pocity (opět :-), hold ty podobně stejně staré děti zajišťují i podobné vnímání věci a myšlenky. Mně zbývá ještě užívat si rok a půl, než malá půjde do školky. A do té doby ještě musím vymyslet, co poté, myslím pracovně, aby to bylo na zábavu a také přínosné :-) To je asi ten největší strašák. Krásné dny. Katka

    OdpovědětVymazat
  3. Juu, velka gratulace Jani! Uvidis, jak budete spokojene obe dve:) Fanynka chodi od dvou let ( u nas je jinsi skolka, nez v Cr 0 a je tam nadsena. Na par hodin denne s Rozkou. Deti potrebuji kolektiv a nove vzory.
    A tleskam k zidlickam, dalsi do sbirky? Super! Ty stare muzes poslat k nam, haha :D ja uz dva roky nikde nemohu sehnat takove ty poradne stare, pudove ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, právě že ty staré už definitivně dosloužily- jedna praskla přímo pode mnou.... Máme naopak akutní nedostatek židlí....:-(((

      Vymazat
  4. Ema je moc roztomila a ve skolce si to urcite uzije. A Vy se chystate do prace?

    OdpovědětVymazat
  5. Ema a její cestovní výbava nemá chybu!! :D

    www.suzieway.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. tonín půjde od září taky. tedy jen na dopo, se svačinkou, do stanice přírodovědců ke klokanům...jsem na něj tak zvědavá!to se ema má!a mooc jí to sluší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To zní dobře... Hrozně moc to těm prťatům prospívá..... A matkám taky:-)

      Vymazat