čtvrtek 22. listopadu 2018

Home office



Čekala jsem, kdy to propukne a už je to tu.
Zimní nálož dětských nemocí, kašlů a rýmiček. A s tím nutně spojený home office.
Má to i svá pozitiva - konečně mám doma uklizeno.
Nikdy dřív bych předtím do sebe neřekla, že budu prokrastinovat úklidem.
Evidentně stárnu:-)))))
Na druhou stranu, práce tímto trochu stojí.
Ale stroj jsem si dovezla a tak aspoň něco málo vzniká....
Pozitivní je taky to, že konečně líp snídám. Jakmile nikam nespěchám a mám čas si jídlo nachystat...
Čímž se oslím můstkem dostávám k hlavní pointě dnešního příspěvku.
Od té doby, co se u mě na jaře objevila intolerance laktózy, tak mi asi nejvíc chyběly jogurty a hermelín. O pití mléka ani nebudu mluvit, protože už se mi o tom konečně přestalo zdát. Tak ať to nepřivolávám.
Za objev bezlaktózové Hollandie...tisickrát hurá.
Teď o víkendu mi Andrea Tachezy ukázala i tento kokosový jogurt z Lidlu. (Viz první foto).
A jo, moc dobrý. Takže spokojená Jana.
Co se hermelínu týče - stal se zázrak a už ho můžu. Minulý týden jsem několikrát zkoušela ochutnat - a světe div se, nic se nestalo.
Že by pomalý obrat k lepšímu? Moc se mi tomu nechce věřit, ale říkám si, že tělo asi samo ví, co je pro něj nejlepší a tak tomu dávám čas a uvidíme.
A takové malé radosti mě drží při životě.
Tak krásný čtvrtek mějte.

6 komentářů:

  1. Dobrý večer, když se stavíte v Albertu tak mají docela výběr jak v jogurtech, už i víc příchutí, kysanou smetanu, šlehačku i to máslo, tvaroh a mléko vše bez laktozy. Manžel miluje tyto věci a toto dobře snáší. Tak přeji hodně štěstí.

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna jsem o tom taky chtěla psát, protože plan(k)ton u nás taky jede! Jogurty mi tolik nechyběly, ale totok je paráda (poprvé jsem omylem koupila slazený, ale je dobrý taky), dokonce jsem koukala,kolik ho lidí doma vyrábí a já o tom nevím :). Buďte zdrávi!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, manzel u sebe objevil intoleranci na mlecne vyrobky asi prede dvema lety. Porad rýma, po kazdem tucnejsim sýru wc..tak mlecne uplne vysadil. A svete div se, po cca roce a pul zacal zase zkoušet a uz muze syry i mleko v kave. Zato mu prestal delat dobre lepek. a po dalsim cca pul roce opet muze i krajicek chleba nebo dva denne...takze je to možné. Co se tyka kašlu a rym, uz jsem je za ty roky prestala brat jako nemoc a fungujeme s nimi. Jen na noc davam teplou cibuli na čelo. Hodne sil!👌👏👍

    OdpovědětVymazat
  4. mám stejný problém a nyní nově - léky na štítnou žlázu - obsahující laktózu - co s tím..... tak snad se to urovná nějak v těle samo. Přeji prima dny z Jizerek. Olina

    OdpovědětVymazat
  5. Bezlaktozovy hermelin se da koupit v Albertu, kdyby bylo nekdy zase potreba a moc dekuji za tip na jogurt z Lidlu,nejak jsem ho tam prehledla ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hermelin, respektive camembert v Lidlu je taky bez laktozy, ne ten v krabicce, ale ten co je zabaleny jen v papíru, má jen nějaké stopové množství laktozy ;-)

    OdpovědětVymazat