úterý 8. dubna 2014

Připálený


Když jsem ve stresu, tak pracuji...nejlépe vařím.
O víkendu jsem se do toho pustila naplno.
Vyzkoušeli jsme domácí bazalkové pesto a na chalupě jsem upekla první chleba v kachlových kamnech. Kdyby se vám zdál připálený, tak je tomu tak....Jak říkala moje maminka, to abych nebyla pyšná. Mám ještě co vychytávat. Ale dobrý je....
Hezké úterý mějte a všem Emičkám krásný svátek!

15 komentářů:

  1. Já osobně mám chleba raději tmavší.
    M*

    OdpovědětVymazat
  2. není připálenej, je vypečenej! :-)
    Emičce všecko NEj, kočičce. Papa

    OdpovědětVymazat
  3. Přesně tak! Křupavý je nej! :-)
    Emičce všechno nejlepší!!!:-)

    ... Jani, vzhledem k tomu, že jsem nejspíš posedlá puntíkama mě vůbec nepřekvapuje, že balící papír, který máš na skeničce, důvěrně poznávám :D ... A mám pro Tebe jednu puntíkatou vychytávku, můžu? Jsem drzoun, takže tady je .... Já si ty balící papíry vždycky nastříhám na A4ky a zalaminuju. Na skleničkách se pak nekrčí a zdárně přežívájí útoky kapek vody a matlochy od marmelády nebo medu:D Pestu by jistě taky zvládly odolat:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za nápad... Skleničky je druhotně použitá vázička z Kubovy oslavy... A kde laminuješ?

      Vymazat
    2. ááá, já si to myslela :-)
      Laminuju to doma u našich, taťka kdysi dávno koupil obyčejnou laminovačku v lidlu a stále slouží :D... vůbec netuším, kolik může stát laminování v nějakém xeroxu ... hm, mi to vůbec nedošlo, já to beru jako samozřejmost, že ji máme. Tak to asi zas tak úúúžasný nápad nebyl no:/

      Vymazat
  4. I tak je krasnej ! Hned bych si dala. Spaleny jsou prece " na krasu", se rika. Emicce vse NEJ!

    OdpovědětVymazat
  5. Milá Janičko,mám velmi ráda Váš blog,je něžný,laskavý,plný zajímavých nápadů a myšlenek.Přesně takový byl i blog Markétky-tímto přeji vše nejlepší Emičkám a ještě vzkaz pro Markétku-máte skvělého manžela,děti,rodiče,sourozence a přátele,kteří Vás mají rádi a stojí při Vás.To je podstatné a je to obrovský dar,který si zasloužíte za Vaši lásku,péči a maximální nasazení,které svým dětem věnujete.Ale není člověk ten,aby se zalíbil lidem všem a je škoda se proto trápit....
    Hodně sluníčka a krásné jaro přeje Pavlína

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Pavlíno, díky moc. Věřím že si to Markéta přečte!

      Vymazat
  6. Úžasný chleba a podle mě tedy není připálený, ale jen dobře upečený! :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jani, chlebík máš úžasný, i když trošku tmavší :) Věřím, že s máslem byl úplně dokonalý. Já se zatím zmůžu jen na kváskový v pekárně. Snad se propracuji i na pečený v troubě :)
    Měj krásné dny, J.

    OdpovědětVymazat
  8. Jani, krásné to máš-nkědo třeba i to "černější" na chlebu oceňuje. No a pokud byl z kachláků, to musela být dobrota. Jani a poradíš recept na to "domácí" pesto ráda bych ho vyzkoušela až budu mít čerstvé bylinky. Děkuji, že nám děláš radost milými příspěvky. Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto pesto jsem dělala podle kuchařky z albertu: 50 g mandlí, svazek bazalky, stroužek česneku, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, oliuvový olej
      Mandle(spařené a oloupané) jsem nasucho opekla a společně s česnekem, bazalkou a parmazánem jsem rozmixovala. Zalila olivovým olejem - hladina oleje musí být výš něž pesto- aby se nekazilo. vydrželo mi 14 dní v lednici.

      Vymazat
  9. To nevadí Jani, jsi šikovná tak jako tak. Já pekla svůj první mazanec a omylem přepla troubu na gril. Všek mazance byl za 3 minuty pěkně černý :D. Ale co, chybami se člověk učí :).
    Měj se krásně!!!
    http://lifeinimperfection.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Moc vám fandím Janičko, jste všestranně šikovná a mooooc pilná holka. Takových hospodyněk už v dnešní době moc není. Nevíte o nějaké takové, jako jste vy, pro mého syna? Chtěl by pěknou, šikovnou a pracovitou.....:-))

    OdpovědětVymazat