Když jsem ve stresu, tak pracuji...nejlépe vařím.
O víkendu jsem se do toho pustila naplno.
Vyzkoušeli jsme domácí bazalkové pesto a na chalupě jsem upekla první chleba v kachlových kamnech. Kdyby se vám zdál připálený, tak je tomu tak....Jak říkala moje maminka, to abych nebyla pyšná. Mám ještě co vychytávat. Ale dobrý je....
Hezké úterý mějte a všem Emičkám krásný svátek!
Já osobně mám chleba raději tmavší.
OdpovědětVymazatM*
není připálenej, je vypečenej! :-)
OdpovědětVymazatEmičce všecko NEj, kočičce. Papa
Přesně tak! Křupavý je nej! :-)
OdpovědětVymazatEmičce všechno nejlepší!!!:-)
... Jani, vzhledem k tomu, že jsem nejspíš posedlá puntíkama mě vůbec nepřekvapuje, že balící papír, který máš na skeničce, důvěrně poznávám :D ... A mám pro Tebe jednu puntíkatou vychytávku, můžu? Jsem drzoun, takže tady je .... Já si ty balící papíry vždycky nastříhám na A4ky a zalaminuju. Na skleničkách se pak nekrčí a zdárně přežívájí útoky kapek vody a matlochy od marmelády nebo medu:D Pestu by jistě taky zvládly odolat:D
Díky za nápad... Skleničky je druhotně použitá vázička z Kubovy oslavy... A kde laminuješ?
Vymazatááá, já si to myslela :-)
VymazatLaminuju to doma u našich, taťka kdysi dávno koupil obyčejnou laminovačku v lidlu a stále slouží :D... vůbec netuším, kolik může stát laminování v nějakém xeroxu ... hm, mi to vůbec nedošlo, já to beru jako samozřejmost, že ji máme. Tak to asi zas tak úúúžasný nápad nebyl no:/
I tak je krasnej ! Hned bych si dala. Spaleny jsou prece " na krasu", se rika. Emicce vse NEJ!
OdpovědětVymazatMilá Janičko,mám velmi ráda Váš blog,je něžný,laskavý,plný zajímavých nápadů a myšlenek.Přesně takový byl i blog Markétky-tímto přeji vše nejlepší Emičkám a ještě vzkaz pro Markétku-máte skvělého manžela,děti,rodiče,sourozence a přátele,kteří Vás mají rádi a stojí při Vás.To je podstatné a je to obrovský dar,který si zasloužíte za Vaši lásku,péči a maximální nasazení,které svým dětem věnujete.Ale není člověk ten,aby se zalíbil lidem všem a je škoda se proto trápit....
OdpovědětVymazatHodně sluníčka a krásné jaro přeje Pavlína
Milá Pavlíno, díky moc. Věřím že si to Markéta přečte!
VymazatÚžasný chleba a podle mě tedy není připálený, ale jen dobře upečený! :)
OdpovědětVymazatJani, chlebík máš úžasný, i když trošku tmavší :) Věřím, že s máslem byl úplně dokonalý. Já se zatím zmůžu jen na kváskový v pekárně. Snad se propracuji i na pečený v troubě :)
OdpovědětVymazatMěj krásné dny, J.
Jani, krásné to máš-nkědo třeba i to "černější" na chlebu oceňuje. No a pokud byl z kachláků, to musela být dobrota. Jani a poradíš recept na to "domácí" pesto ráda bych ho vyzkoušela až budu mít čerstvé bylinky. Děkuji, že nám děláš radost milými příspěvky. Markéta
OdpovědětVymazatMarkéto pesto jsem dělala podle kuchařky z albertu: 50 g mandlí, svazek bazalky, stroužek česneku, 50 g strouhaného parmazánu, sůl, oliuvový olej
VymazatMandle(spařené a oloupané) jsem nasucho opekla a společně s česnekem, bazalkou a parmazánem jsem rozmixovala. Zalila olivovým olejem - hladina oleje musí být výš něž pesto- aby se nekazilo. vydrželo mi 14 dní v lednici.
To nevadí Jani, jsi šikovná tak jako tak. Já pekla svůj první mazanec a omylem přepla troubu na gril. Všek mazance byl za 3 minuty pěkně černý :D. Ale co, chybami se člověk učí :).
OdpovědětVymazatMěj se krásně!!!
http://lifeinimperfection.blogspot.cz/
Moc vám fandím Janičko, jste všestranně šikovná a mooooc pilná holka. Takových hospodyněk už v dnešní době moc není. Nevíte o nějaké takové, jako jste vy, pro mého syna? Chtěl by pěknou, šikovnou a pracovitou.....:-))
OdpovědětVymazat:-)
Vymazat