úterý 13. září 2016

Z půdy




Nejvíc nejlepší stolek jsem objevila.
Už mi dělá společnost v dílně.
Chtěl jen lehce očistit a přitáhnout uvolněné nohy.
Taky jsem tam objevila dvě křesílka, která potřebují nový potah a to je teprve výzva.
Takže jen co bude malinko volněji, pustím se do toho.
Už se těším.
A co vy a vetešnické úlovky? Taky procházíte půdy kamarádů/babiček/známých...nebo objíždíte sběrné dvory, sem tam něco zachráníte od popelnice?
Máte rádi kousky s historií?
Já moc a o to víc jsem ráda, že se můžu vyřádit v dílně, protože doma bychom byli jako ve skladišti.
***
Toaletka ze zbytku mé oblíbené látky. Pamatujete si na tu tašku?
Avokádo roste.
A snídaně na novém stolku.

18 komentářů:

  1. Kousky z temných koutů miluju, ale manžel mě krotí - právě, aby to u nás nebylo jako ve vetešnictví :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak u nás jsme vetešníci oba. Ale krotíme se vzájemně. Protože máme celkem malý byt...

      Vymazat
  2. Jani,
    stolek super,taky mám takové ráda.A strašně se divím,že když se říká že avokádo má být půl pecky vždycky nahoře nad vodou nebo hlínou,že takhle krásně roste.
    No klobouk dolů.A abych nezapomněla,krásný polštář !
    Pěkný den.
    Renča

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Reny, ono to avokádo naklíčilo doma v misce - napůl ve vodě, až tady ho mám pod vodou. Nicméně doma ho mám už i dva roky zasazené s peckou hluboko pod hlínou a roste si naprosto v pohodě.

      Vymazat
  3. Jéé jak já bych ráda recyklovala starý nábytek a hledala kousky s příběhem. Doma máme plnou půdu nábytku který vyráběl vlastnoručně můj dědeček. Můj muž je ale trochu paranoidní co se týče veškerých červotočů, roztočů a jiných brouků. No a tím že jsme si všechno zařídili ve dřevě, nechce se nechat obměkčit, že bych nějaké staré úlovky přitáhla. Ale doufám že ho ještě nějak obměkčím, třeba až budu mít chvíli čas a některý z těch pokladů opravím, přečalouním :) Jinak dílna je moc krásná! Všechno sleduji s napětím a moc Vám fandím Jano.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono se proti broukům a červotočům už dá dneska lecos dělat....ale na druhou stranu mu rozumím. Nám by sežral červotoč maximálně plovoučku...

      Vymazat
    2. Věřte, není paranoidní, ve starých odložených věcech někde ve vetešnicví jsou často štěnice a ty nejsou žádná sranda,boj proti nim je mnohdy marný, nic bych si dobrovolně takto domů nepřitáhla, protože štěnice jsou má noční můra...takže POZOR na to!

      Vymazat
  4. Jak já by som sa chcela zariadiť vo svojom, mimo môjho stáda, ale čo by som robila, poradenstvo pre autistické stereotypy?
    No, veteš by som tam navláčila určite, vyberám upratovacie kontajnery v dedine po vzore JANEatHOME, ale dala by som si tam mini industriál kuchyňku z IKEA a konzoly Botkyrka tamtiež:-)Napr:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo ty sběrné kontejnery mi vždycky utečou, al možná je to dobře....kam bych to dávala, že jo

      Vymazat
  5. Jé, avokádo ve sklenici, to je super nápad, do toho jdu. Jinak věci s příběhem jsou ty nejlepší a nejen nábytek, ale oblečení, knížky i jiné. Nejradši mám babiččin snubní prsten, jednou za čas si ho navléknu na celý den a připadám si pak babičce o něco blíž.
    Co se týče nábytku, právě se chystám dát nátěr ohyzdnému botníku na balkoně, který jsme zdědili po původních majitelích a jsem si jistá, že pak ho budu mít o to radši, než kdybych si koupila nějaký zbrusu nový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto, psala jsem už výšec - avokádo jsem naklíčila doma v misce s vodou, měla jsem ho ponořené do půlky a trvalo to asi 5 týdnů, než vyklíčilo. Sem jsem přemístila až malý stromeček.... Jinak přeměně botníku fandím!

      Vymazat
  6. Jani, když mě už nikdo na svoji půdu nechce pustit. a sběrný dvůr kovošrotu, to je paráda, tam jsem se nedávno vyřádila. jen pán na mě volal : tam paní nesmíte, tam mám kamery!!
    přeji krásný den a hodně krásného tvoření v dílně. Majka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Správně by z těch sběrných dvorů nic dávat pryč neměli, ale občas se dají obměkčit...

      Vymazat
  7. Milá Jano, je to perfektní! Raduju se skoro jako bych si tam to kafe dávala ja. Škoda ze jsi az v Olo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to máš dobrý důvod zajet si do Olo na výlet, ne?

      Vymazat
  8. Sdílím tvé nadšení, já nedávno ulovila v bazaru vytoužený retro stoleček s černou skleněnou deskou za padesát korun, tetelila jsem se blahem zbytek dne :) Jinak gratuluji k ateliéru, vypadá opravdu báječně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Tyjo! To je nespravedlnost, mně se avokádo nikdy nechytlo :D.
    Vetešnictví jsou nejvíc, mám jedno blízko u baráku, moc tam nesmím chodit, ale nikdy neodolám starým broušeným nebo rytým skleničkám. To je moje vášeň...
    Stoleček je boží!

    OdpovědětVymazat
  10. Jani, my máme v obýváku protáhlejšího a poněkud vyžilejšího bratra tvého stolku. Ten náš je z brněnského hotelu Internacional, koupený když tam měnili zařízení pokojů. Mám ráda tu jeho lehkonohost, ale potřebovala mi generálku. zatím si na něm mohou děti kreslit jak chtějí a podle toho vypadá.

    OdpovědětVymazat