pátek 4. prosince 2015

Adventně neadventní




Když mi včera do komentáře napsala Renata, jestli máme pořád tak uklizeno, musela jsem se usmát.
Popravdě - nemám.
Nemám hotovo víc věcí. A taky s tím nejsem úplně spokojená.
A taky se z toho jednou za čas hroutím.
Třeba včera odpoledne, když jsem jela v tramvaji do města a psala si poznámky do telefonu.
Byla jsem už úplně na konci se silami.
Obě děti celý týden doma, práce většinou stála a já jen vymýšlela program pro nemocnou Emu a Kubu po operaci. Mírnila jejich hádky a vyvařovala.
Vyvrcholením byla pak už jen pokreslená sedačka (Ema), komplet pozvracený pokojíček (Kubovo noční extempore), vytržená garnýž (Ema) a několik hodin nedostupný telefon v režimu letadlo (Kuba), když mě zrovna všichni sháněli.
A stres, že nestíhám dokončit zakázky, nemám uklizeno, napečeno, žádný adventní kalendář a prakticky ani žádnou výzdobu.
V tomto stavu jsem dorazila do města, kde jsem se potkala s Katkou.
No a jak už to tak v době vánoční bývá, o zázraky není nouze.
Prostě to bylo tak moc fajn.
Tušila jsem, že mi bude sympatická. Ale jako bych ji znala už dlouho.
A ještě jsme k tomu šly na koncert Zrní na náměstí, o kterém jsem se dozvěděla na poslední chvíli.
Když jsem pak dorazila domů, s obrovským úsměvěm od ucha k uchu, uvědomila jsem si,co je pro mě to nejdůležitější.
Ne to napečeno, naklizeno doma.
Ale hlavně naklizeno v duši.
Protože nejvíc je pro mě, když jsme spolu a jsme spolu v klidu a rádi.
A to že nebudu mít (ostatně jako každý rok) na Vánoce umytá okna, to mě nezabije.
Takže letos si dávám adventní předsevzetí.
Míň se stresovat.
Doufám, že mi to půjde...
***
Fotky včera v noci, když jsem se vrátila domů z koncertu mého muže.
Na který jsem mimochodem nezvládla počkat, prostě jsem byla moc unavená a opustila klub ještě před začátkem jejich hraní...i to se stává:-))

11 komentářů:

  1. Děkuju za informaci. Uklidnila jste mě :-). Pěkný víkend. Renča

    OdpovědětVymazat
  2. co fakt nechápu, je umývání oken v zimě! Mrzne při tom umývač, mrzne mokré okno, mrznou všichni doma, protože se moc větrá. Ve čtyři už je stejně tma a nikdo nevidí, že přes okno vidět není! Jó na jaře, když vykukuje nesmělé jarní sluníčko, které lákáme až do domu, to si ty okna ráda umyju. :-)
    Přeju klidný advent!

    OdpovědětVymazat
  3. Jani, velmi ti rozumím! Jsem taky ve shonu, začala jsem na plný úvazek pracovat, do toho se po té, co se vrátím v 8 z práce po nocích stěhujeme byt, výzdoba nula a milovaný bojuje s depresí. Jsem taky už na pokraji sil, ale věřím, že bude lépe. Musí. Posílám pozdravení a nějakou tu energii, ať je i Tobě lépe (doufám, že nevadí tykání)! Krásný den z Prahy do Olo! Anička

    OdpovědětVymazat
  4. Jani! Ani nevíš, jak mě včerejšek nakopnul. Musím si nakopávání ordinovat častěji, protože přesně tak přichází ta kýžená pohoda a radost. Nejdřív Neratov se Zuzkou, včerejšek s Tebou. Letos poprvé v životě neuklízím (jednoduše proto, že starej byt s opadávající omítkou a koberci, co by mohly vyprávět, už to na ty dva měsíce nezachrání a novej ještě nemůžu, protože bude dlouho ve stavebním režimu). Jasně, občas mě to štve, zvlášť teď, když mi svítí do okna sluníčko a je vidět úplně všechno a nejspíš to stejně nevydržím a ve slabý chvilce je asi omyju. Ale můžu říct, že letos je to mnohem lepší než předchozí léta. Díky, bylo to fajné.

    OdpovědětVymazat
  5. Zrní je boží...krsně jste to udělaly...žádný stres, všechno bude...:-)
    http://aukaworld.blogspot.cz/
    Já taky nepatřím k těm, co mají :-) vše...
    Krásný klidný advent!
    I bez věnce a kalendáře!

    OdpovědětVymazat
  6. Jani, ani nevíš, jak ráda u Tebe čtu, že ne všichni doma zvládají vše jak by si přáli, obzvlášť v této době čekání...i já patřím mezi Vás :o). Držme se!

    OdpovědětVymazat
  7. Ony ty fotky jsou dost zrádné, všichni mají potom růžové představy, přitom skutečnost bývá někdy jiná. Tak díky za takový upřímný článek, který nás čtenáře vrací zpátky na zem :)...

    OdpovědětVymazat
  8. Poznám krát dva detiček
    krát desať rokov ,, materskej dovolenky ,,......
    krát dve poschodia ,,škatule hejbejtese, grciek, chlpov,škrabancov (teraz už pes a kocúr..), kôp, cancrlov, vecí, vecičiek...určite to niekedy odfotím, ale je to blázninec na ,, sociálku ,,....
    Aj tak máš pekne, harmonicky, a čím ďalej krajšie, umeleckejšie !!
    :-)))))

    OdpovědětVymazat
  9. Moc dekuji za tento post, jsem cela besna, ze nemam nic napeceno, vubec nazdobeno, ani poklizeno. Mam jen paradne nalozeno, v hlave rozlozeno a srdce obesene, jazyk vyplazeny a unava neskutecna. Nesnasim ten cas, kdy vsechno musi byt do konce roku hotove, jako kdyby uz dalsi nemel prijit. Takze odpoledne vyrazim na svarak. Preji silne nervy, krasne Vanoce a jeste jednou diky za priznani, ze v tom vlaku opravdu nejedu sama:-) Lucka

    OdpovědětVymazat
  10. Jani i já se z toho - to nemám, to nestíhám - někdy hroutím a kazím si tak ty krásné chvíle. I já vím, co je důležitý, ale někdy to v té hlavě stejně je, to ostatní.. Moc hezky jsi to napsala a to s dětmi :), pevné nervy :) a jen pohodu doma, v duši.

    OdpovědětVymazat