Z Prahy jsme si kromě zážitků a nemocné Emy dovezli kvásek.
Po dlouhé době máme doma domácí chleba a nemůžeme si ho vynachválit.
První dva kousky upekl muž, do třetího jsem se pustila já.
A čtvrtý už kyne v kuchyni.
Jak jsme jen mohli jíst jiný chleba?
***
Jitko a Honzo, díky za nakopnutí a za všechno!
Protože tohle je opravdu velká radost.
Jani,
OdpovědětVymazatúplně rozumím, protože já si bez kváskového chleba nedokážu představit týden!
Jen koukám, jaký velký bochník máte ?
Já ho dělám sice kulatý, ale mám chléb poloviční :-o
Emě hodně zdraví!
Ani nevíte jak Vám holky závidím. Teplý domácí chleba, ňam. Taky bych si dala. Když jsem byla doma s dětma tak jsem chleba občas upekla, ale co chodím do práce tak nestíhám a z pekárny mě nechutná. Tak snad někdy až budou děti větší nebo se zaběhnu v práci a bude víc času.
OdpovědětVymazatAch jo, takže asi nikdy.
Tereza
Také pečeme kvaskovy:-) ty kupované se nedají jíst..Máte ho moc pěkný a určitě i dobrý ;-)
OdpovědětVymazatJůůů Jani! Voní to až k nám!
OdpovědětVymazat:) Krása. Taky se dlouho chystám. Jen ten kvásek někde sehnat.
Občas upeču domácí, ale bez toho kvásku to není ono...
Marti, znáš Kváskovou mapu? I v naši pidi obci nabízí kvásek několik lidí. A tak jsem ho získala skoro u sousedů. :-)
Vymazathttps://www.google.com/maps/d/viewer?ll=50.092448%2C14.370182&spn=0.00435%2C0.011362&msa=0&iwloc=0004d11281050c0a6b96f&mid=ztNqjrhMURSw.kOGxFcXDMdJ8
Kvásek není těžké založit..také mám svůj vlastní :-)
VymazatKvásek není těžké založit..také mám svůj vlastní :-)
VymazatTaky mi jiný než kváskáč nechutná. Radši se proběhnu několikrát týdně dva kiláky než koupit "šumavu", co bohužel dávno není šumavou (nemyslim tu domácí). Na pečení se zase těšim, ale až do novýho, zatím zkoumám kombinace mouk. Dík za motivación foto :-).
OdpovědětVymazatÓ tak ten vypadá báječně! Já kváskový ještě nezkoušela, netroufám si, ale pekla jsem dvakrát žitný.
OdpovědětVymazatVypada uzasne! Je to troufale poprosit o recept?
OdpovědětVymazat