úterý 10. února 2015

Tak já už nevím...




...kde se stala chyba.
Vlastně mi to přijde už malinko k smíchu.
Sotva se děti uzdraví, užijeme si trochu venku a opravdu na ně dávám pozor, opět se nachlazení vrátí.
Takže Kuba, místo toho aby nasazoval sjezdovky a užíval si týden na sněhu, leží s teplotou a bolavým uchem.
Ale kupodivu se z toho už nehroutím a tak nějak nám to ten třetí týden společně doma jde líp než ty předchozí.
***
Lady Ema na fotce od Štefana nám zdobí obyvák.
Chevron obsession pokračuje...
Plus pryskyřník. Jak jinak na chmury.
A háčkuju. Chtěla bych toto.... Jen nevím jestli bude dostatek trpělivosti. Ale zatím mě to baví. Moc.

29 komentářů:

  1. Jani, přeji brzké uzdravení! A ať háčkování pěkně přibývá :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju...háčkování bude ještě na dlouho, ale docela příjemně to uklidňuje....

      Vymazat
  2. Ta fotka Emy je hrozně pěkná, navíc ten rámeček.. Zvlášť v kontrastu s tím, kolik po Vánocích po domácnostech přibylo fotobrazů :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tu fotku milujeme....navíc Emu úplně vystihuje....

      Vymazat
  3. Pekne jemne dekoracie,. . . k tym chorobam,je to vycerpavajuce,ja mam styri deti,uz velke,hoci autisticky syn je stale dietatom. . . ked boli male,pri prvych dvoch som hodne odstavovala,a aby som zamaskovala cesnak,ktory zaberal na sopliky a horucky,tak tam bola mrkva,alebo jablka,ktore ho maskovali. . . staci strucik,alebo pol,lebo je na detsku sliznicu dost agresivny. . Posledne roky jeme skoro denne salat,a kedze mam potravinovu intoleranciu na vsetko ovocie a skoro vsetku zeleninu,zredukoval sa na paradajky,uhorky,papriku,trocha mrkvy,zo zeleneho rukola,no a ten najdolezitejsi cesnak,ktory s olivovym olejom a semiackami a so syrom,najcastejsie balkanskym alebo mozzarellou,vytvoria taku stavu,ktora nam chuti najviac a syn autista,ho kvoli tomu rad je a velmi rad dojeda ,lebo je vtedy najintenzivnejsia.Ked som ho ucila na salaty,vyuzila som jeho zostrene chute,cesnak,smazena cibulka,slaninka,vypek,sem tam tatarska. . .chytil sa. . . tie chute si u svojich deti vychytate sama,fakt je,ze to potrebuje cas,ten cesnak,zeleninu,aj kysla kapusta je dobra,caj so zazvoru,citron,med,nakrajane jablcka,ked je horucka. . . to nam zaberalo,to iste poznate sama,ale tymi salatmi sme cez rok naozaj skoro bez virozy.Pekne pozdravujem,prajem vela zdravia!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vitamíny poctivě dodáváme....obávám se, že tohle je prostě jen kombinace školky a virů, co lítají okolo....jen je to na můj vkus už trochu dlouhé. Ale bude líp!

      Vymazat
  4. Zdravím, Jani, Váš blog navštěvuji pravidelně..popravdě, jsem ve stejné situaci, děti pět let a rok a máme to také pořád dokola..týden školka, dva týdny doma, dva dny venku a zase nemoc..jen malá, ta se drží, ale od syna to chytám já a tak to pořád točíme..píšete mi pokaždé z duše. Přeji brzké uzdravení a pevné nervy..my jdeme péct perníčky, aby se syn zabavil..krásný den. Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že se perníky povedly, my jsme malovali akrylovkama. Pečení si nechávám na zítřek:-)

      Vymazat
  5. Jani, u nás je to stejné. Od prosince jedeme třetí kolo. 14 dní nemoc, 14 dní zdraví. Teď opět nemoc. Fotka krásná!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu mě uklidňuje, že je to všude stejný...Tak ať jste brzo zdraví!

      Vymazat
  6. Jani, přeji, ať ta období nemoci přecházíte s co největší pohodou. U nás musím zaklepat, ale od té doby, co při prvních náznacích nachlazení aplikuji "přírodu" (nejvíc nám zabírá šalvějový čaj či vlastnoručně vyráběný šalvějový sirup, pijeme také šípkový, heřmánkový a šípkový čaj), rychle vše odezní. Na běžné virózy se mi neosvědčilo nic lépe. K háčkování - držím pěsti, aby Ti to šlo od ruky stejně pěkně jako Tvé šití. A nalákala si mě, háček jsem už chvilku také neměla v ruce :-) Krásný den Anička

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani, spoléhám taky na home-made čaje. Hlavně lípa+podběl+bez, s medem a citrónem. Taky zázvor a samozřejmě šalvěj. No a pak cibulový sirup. Nebo rovnou cibulový čaj. nechápu, jak to děti můžou pít, ale tváří se, že jim to i chutná:-)

      Vymazat
    2. Jojo, cibulový sirupek taky známe. A i když se u jeho přípravy vždycky z toho smradu točím do vrtule, děti to baští jako divé :-) Lípu a bez také znám. S podbělem jsem to ještě nezkoušela, díky za tip :-) Jo a baktus už mám hotový :-) Díky za odkaz na Janiny stránky, tak mě to navnadilo, že jsem včera večer musela vzít háček taky do ruky .-)

      Vymazat
  7. Jani, k háčkování - podobný šátek jsem viděla někde zrovna včera a moc se mi líbí. Háčkovat ještě neumím a láká mě to. Těm návodům ale obvykle vůbec nerozumím. Potřebuju to vidět v praxi. Tak už přemýšlím, kterápak kamarádka to umí. Jinak přeji příjemné dny a brzské uzdravení.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na podobné šátky koukám už docela dlouho, dokonce jsem jeden před 2 roky začala háčkovat a teď jsem našla těch asi 5 řad....Tak snad to nedopadne podobně:-)

      Vymazat
  8. Jani, snad tě aspoň povzbudím, když řeknu, že marodění dětí fakt neovlivníš. Myslím, že je to tou mírnou zimou. U nás se to také pořád opakuje. Zase mám doma Adámka s kašlem. A podobně jako ty - už to beru s humorem :) Držím palce při háčkování šátku. Také jsem jej dělala pro sebe i kamarádku... je to výborná záležitost :) Vydrž :) Fotka Emičky je parádní!!!! Krásné dny! Jola

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Joli, zrovna dneska jsem si zvedala náladu u tebe na blogu - ty háčkované polštáře! asi bych mohla dokončit jednoho kostlivce, co mi straší ve skříni už 4 roky!

      Vymazat
  9. Jani, mě napadly mandle, máte, resp. Kubík? Můj Kubíček byl též často nemocný, jak píšeš, ob týden...po mandlích jako když utne. Už to budou tři roky, je mu 5,5 roku a nemocný byl párkrát. Zkus se poradit s pediatrem. Jinak moc zdravím, sleduji a přeji všechno dobré...pa Vokopka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vokopko, trhání mandli bych se ráda vyhla....Ale pokud bude Kuba nadále takto nemocný, budeme to už asi muset začít nějak řešit. Nicméně si stejně myslím, že je to prostě jen tou zimou a všemi bacily, co si s Emou a všemi ostatními dětmi neustále předávají....

      Vymazat
  10. Jani vydrž, počasí je na nic, množí se bacily, za chvíli je jaro a bude líp:-)

    OdpovědětVymazat
  11. Děti jsou možná překyselené, zkuste jim dát na noc vlažnou vodu a do ní na špičku nože jedlou sodu. To je zneutralizuje, nápoj navíc nemá žádnou chuť. Pokud mají rády ovoce, zeleninu, tak jižnímu ovoci se spíše vyhýbejte a raději volte z našeho zeměpisného pásma. Přeji brzské uzdravení! Petra Otýpková.

    OdpovědětVymazat
  12. Jejej, Jani! Přeji pevné nervy! Naprosto rozumím ... Také si myslím, že je to tou mírnou zimou (vlastně už druhou). Kolem nás jsou teď zase samé zapaly plic (že prý u děti je nějaká forma bez teplot, jen s kašlem ... A že se to pozná jen z rentgenu). Tadeáš chrchlá dnem i nocí ... No a Emma má pro změnu neštovice :).

    OdpovědětVymazat
  13. Jani,jak čtu,každá máme nějakou tu radu:-)já po hroucení-dcery byly JEN nemocné,už zjistila,že něco chce jen čas...povyrostly a už téměř nestonají.... pomohlo léčit hned rýmu,i tu zadní,vyhneme se kašli...taky na to vyzraješ,jsem si jistá!Hezký den Gabriela

    OdpovědětVymazat
  14. Dobrý den Jani, na Váš blog jsem dnes narazila náhodou. Už se zde hodinu kochám krásnými fotkami a hlavně stručným, jasným a ffffftipným :-) počteníčkem. V některých větách se úplně vidím :-), máme taky dvě děti - 6. letou holčičku a 3.letého kloučka, zrovna nyní po nemoci, zítra půjdem zase na dopoledne vyzkoušet školku, na jak dlouho, těžko říct :-). Jste neskutečně šikovná. Moc se mi líbí a na klubíčka by byly úplně nejlepší :-) kulaté košíčky, super nápad. Pokud by bylo možné objednat, tak se stavím do fronty :-).
    Mějte hezký den, já jdu konečně pověsit prádlo a odpoledne budu pokračovat v pročítání :-). Mirka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko, pokud byste měla zájem, napište mi mail.

      Vymazat
  15. Jani, chápu, my jsme měli takové trable loni úplně celou zimu. Sotva se uzdravil jeden, lehl druhý, do školy ze tří měsíců chodil týden. Byli jsme na ORL, na imunologii, vše v pořádku (teda zvětšené mandle a něco na hlasivkách, ale nic zásadního). Letos jsme to kvůli miminku vyřešili jednoduše, od začátku prosince až dosud do školky nešel. A za celou dobu jeden den zvracel, jinak je jako ryba a te druhý taky. Děláme si program společně, hodně procházky, méně dětské kolektivy, spíše kamarádky se zdravými dětmi. A jsme spokojení :-)
    Tak přeji brzké uzdravení.
    Jo a přesně tuhle trojcípou krásu jsem háčkovala mamce loni k Vánocům a fakt to šlo ohromně rychle, trpělivost ani nebyla třeba. Navíc dle uvedeného návodu se háčkuje jedna báseň.

    OdpovědětVymazat
  16. Moc pěkná fotka a i ta v dětském pokojíku. U nás taky bacily řádí už od začátku ledna, tak snad už bude líp. Háčkování zdar :-)

    OdpovědětVymazat
  17. Buďte brzo zdraví! Držím palec.
    A dík za prolink, ať šátek svižně přibývá, vypadá to dost slibně:-)
    Opatruj se/vás, jaro to jistí. Vyděržáj pijaněr!

    OdpovědětVymazat
  18. Líbí se mi kombinace barev na šátku, jsem zvědavá na výsledek!

    OdpovědětVymazat