středa 4. února 2015

Když nemůžeme ven




Už to skoro vypadalo na Kubův návrat do školky, ale to by bylo moc jednoduché:-)
Sotva je jedno dítě trochu v pořádku, druhé se probudí s teplotou.
Takže alternativní program.
Vodovky, knížky, pexeso, puzzle a občas pohádku.
Hodně teď čteme Rumcajse a Hrubínovy pohádky. Ale přijde mi, že už máme všechny knížky oprohlížené a přečtené nejmíň stokrát.
Poradíte, co dalšího?
Když pak je zázračná chvilka, děti se neperou a třeba si zázrakem hrají, já šiju.
A pouštím si k tomu ty nejveselejší songy, protože nálada klesá a občas mi ujíždí nervy.
Ven potřebujeme všichni tři.

28 komentářů:

  1. ahoj Jani, u nás "frčí" knížky od Kahouna - Pohádky o autech, mašinkách a pak Včelí medvídci :-)
    přeji brzké uzdravení Věrka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko děkuju, hned mě napadly pohádky o mašinkách, které jsme sice už četli, ale je to nějaký čas.....A děti to bavilo...

      Vymazat
  2. Jani,když vidím ty vodovky: u nás to pak vždycky končí hromadou různobarevně flekatých papírů, se kterými je pak třeba nějak naložit a ne vždy je to na výstavku:)...zrovna včera jsem narazila na zajímavé následné zpracování, tak třeba taky využijete...jinak přeji brzké uzdravení! Hanka
    http://bkids.typepad.com/intro/2015/02/diy-watercolour-heart-garland.html

    OdpovědětVymazat
  3. Ježíšek nám donesl k Dědečku vyprávěj druhý díl a taky fain, Pak Záchranářské stroje není moc na čtení není jako pohádka, ale povídaní co kde jak v jakém voze. Bílá paní na hlídaní :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jani, cokoli od Pavla Čecha. Děti to moc baví a já jeho knížky doslova miluju:-)
    Potom O pejskovi a kočičce - úžasný čtení, nikdy mě neomrzí.
    S cácorkama čteme Francouzské pohádky - ty české už znaly nazpaměť.
    Brzo se uzdravte!
    Pusu:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, zkuste Birlibána... Tu knížku jsem milovala jako malá a moje holky taky... Určitě se dá ještě sehnat.... http://www.bux.cz/knihy/47415-birliban.html
    Moc zdravím a přeji brzké uzdravení. Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Tak u nás mají prim 2 knížky - Nezbedníci a Zlobilky od Martiny Drijverové! A taky může Vieweghovi Krátké pohádky pro unavené rodiče... A vodovkování zdar! Markéta

    OdpovědětVymazat
  7. Zdravím!;-)
    Učím ve školce, tak přidávám také pár osvědčených tipů, něco již bylo zmíněno (Birlibán, cokoliv od J. Kahouna - u nás vede Autíčko Tydýt a Kamarádi v kožíšku), krásné jsou Pohádky skřítka Medovníčka, neméně půvabné pak Pohádky od Labe a Orlice a klasika v podobě Víly Amálky, Pohádek z mechu a kapradí, Kocourek Modroočko.... a určitě z poslední doby doporučuju A pak se to stalo!/Ester Stará...neskutečně vtipná a naprosto ze života!;-) brzké uzdravení přeje Karolína z Hradce Králové/věrná čtenářka;)

    OdpovědětVymazat
  8. Ježíšek nám přinesl Chrotíka a Kvikalku a také Kouzelnou baterku a z klasiky bych doporučila Dášenku, Kluci prostě milují ty fotky se štěňátkem :o).
    Jo a kdyby vás už jen obyč vodovky omrzely tak mám a do konce týdne ještě budu mít na blogu pár barevných tvoření co jsme z klukama poslední dobou vyráběli. A nebo si můžete najít inpiraci i z našeho tvořeníčka v rodinném centru. (http://kataanuny.blog.cz/)
    Tak barvičkám zdar a ať už jste zase brzy fit!!!

    OdpovědětVymazat
  9. Jani, je tu už tolik tipů, které i nás budou zásobovat snad do osmnáctin u obou dětí :-) Takže já už nepřidám nic, jen obdiv k té krásné hromádce látek s mou oblíbenou červenou :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ať je brzo dobře!
    Naše Skřítky hodně baví Kanafásek - jak Večerníček, tak knížka.
    A ještě jsem si vzpomněla na Kosprda a Telecí.
    Chtěli několikrát repete:).

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj, mi se hodně osvědčilo chodit s malými do knihovny. Mají tam kvanta pro batolata a předškoláky. Chodili jsme od roku. Teď mají 8 a 10 a knihovnu milují. Vždy bereme tak 5 pro každého. Moc se mi na tvém blogu líbí a už tak od Vánoc sem nakukuji. Přeji brzké uzdravení. Eva

    OdpovědětVymazat
  12. Jani, velice hezká byla knížka Pohádky pro Itamara a Rut - David Grossman.
    Taky mám doma maroda, ale ten už si čte sám :-), nebo teď s teplotou hodně poslouchá cédéčka - což mi připomnělo naprosto úžasná CD Kocourek Modroočko a Medvídek Pú (ty jsou 3) - všechny s Markem Ebenem. Jestli neznáte, můžu dovézt do KM.
    Zdraví M+V+Madam Cibulková

    OdpovědětVymazat
  13. Přeji brzské uzdravení! Rumcajse jsem milovala, taky Manku a Cipíska. Taky jsem měla ráda pohádky Boženy Němcové a Krása Nesmírná - ruské pohádky. Petra Otýpková.

    OdpovědětVymazat
  14. Jani, pracuji ve školce a poslední dobou se moc líbí Kocour Mikeš a jeho kamarádi - četba a pak pokus namalovat, co se mi nejvíc líbilo. Brzy se uzdravte a pevné nervy. Zdena

    OdpovědětVymazat
  15. Mz jedem podle tohoto seznamu, většinu jsem sehnala v antikvariátu: http://www.celeceskoctedetem.cz/cz/menu/13/zlate-tituly/

    OdpovědětVymazat
  16. Martínkova čítanka, paní Láryfáry. LD

    OdpovědětVymazat
  17. Písnička je nejlepší, taky si ji mnohokrát přehrávám v hlavě:)

    OdpovědětVymazat
  18. Ať jste brzy zase fit. U nás dlouhou dobu vedla klasika z našeho dětsví Martíkova a Alenčina čítanka s ilustracemi od Zmatlíkové.

    OdpovědětVymazat
  19. Jani, pokud chceš opravdu něco netradičního, tak Pohádky pro neposlušné děti a jejich starostlivé rodiče :-), strašnej úlet, ve škole jsem na ně psala recenzi. Letos jsem je nakoupila pod stromeček několika dětem, trochu jsem se bála, jestli to pochopí, ale baví se celá rodina (jen myslím, že je třeba těch rodičů na vysvětlování). Tuhle knížku buď lidi milujou nebo nenávidí, na škole se nad ní dost lidí pohoršovalo, ale vede i ve školních soutěžích. Mám už hodně dlouho o ní rozepsanej post :-). Papa a buďte zdrávi, dneska jsme jeli přes Olomouc, tak jsem na Tebe a Marki myslela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kači díky....nejsem si jistá, kdy se z těch nemocí vyhrabeme....Ema už je opět s teplotama....:-((

      Vymazat
  20. Jani, já vždy s dětmi vyráběla loutky - různé postavy, zvířátka, kulisy a pak se hrálo divadlo. Vždy,když holky marodily těšily se co budeme "vyrábět" za pohádku ...

    OdpovědětVymazat
  21. Děkuju moc všem za tipy na knížky.....Kuba bude mít narozeniny, tak se nechám určitě inspirovat....

    OdpovědětVymazat
  22. My zatím nepotřebujeme, vystačíme si s popisováním bagrů, vlaků a záchranářských strojů v době zdraví. Nemoci jsme zatím nezažili, zaplať Pánbůh, i když vysoké horečky už měl (asi zuby), ale nějak mu vůbec nevadily. Ale je to tu tak úžasná inspirace a tipy na knížky, že si je asi vypíši, abych mu mohla rozšířit knihovničku nějakými novinkami. Tipy jsou zde určitě skvělé, protože sem chodí určitě jen bezva lidé!

    OdpovědětVymazat
  23. Chodíme do knihovny, už od doby, co byl první batole, děti si vždycky vyberou něco, co zajímá je, a pak já přidám pár knížek dle svého uvážení. Jednou za měsíc si uděláme do knihovny procházku (máme ji docela z ruky) a knížky zase vyměníme.

    OdpovědětVymazat
  24. zdravím vás, můj 4letý syn ted miluje knížky andrey Popprové, která kreslí taky pro časopis Sluníčko. všechny jsou skvělé, je tam hodně obrázků a úkolů.
    pak od goldflama Tatínek není k zahození - to je vtipné i pro rodiče...
    majda (věrná čtenářka :-))

    OdpovědětVymazat
  25. Ahoj, och chtela bych cist ceske knihy pro deti. Zdravim z Polska.

    OdpovědětVymazat