pátek 22. března 2013

Calm down


Původně jsem chtěla napsat o tom, jak šiju nejrůznější taštičky a jak si u toho klidním nervy....ale pak jsem si uvědomila, že nejvíc se zklidním u pečení. To mám fakt ráda. A když to vyjde oboje v jeden den...!!!
Včerejší návštěva kamarádů byla jen záminka, ricotu jsem měla v lednici už nějakou chvíli. Cheesecake je moje srdeční záležitost. Takže už jen ladím ingredience a tentokrát to myslím bylo ono. A samozřejmě ty taštičky. Ty jsou taky moc fajn.
Mějte krásný pátek. Víkend třikrát hurá!

19 komentářů:

  1. Vypadá báječně! Zveřejníte recept nebo je to rodinné tajemství :-) Krásný víkend!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Recept tady: http://gresakova.blogspot.cz/2012/03/nejlepsi-cheesecake-na-svete.html

      Vymazat
    2. Dáváte zakysanou smetanu i do krému? Recept je teda hala bala, není tam ani, že se tam má přidat citronová kůra, atp....

      Vymazat
    3. Většinou dávám do krému ricotu, tvaroh a Philadelphii- a přidávám cit tónovou šťávu i kůru přímo do krému, většinou tak od oka. Ale jinak cheesecake pečuje podle tohoto návodu. Zakys. Smetanu dávám až nahoru- nejen že se tím zakryjí nedokonalosti, ale skvěle to chutná....

      Vymazat
    4. Děkuji za doplňující info ;-)

      Vymazat
  2. Mňam,
    také cheesecake můžu ;-)
    Minulý víkend jsem pekla synovi s chilli a s limetkovým jsme také měla úspěch :-)
    A taštičku od tebe už mám a víkend před námi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Limetkový...dala bych si.Tak hezký víkend!

      Vymazat
  3. Zítra jdu na ples s tvojí taštičkou.
    Vůbec se mi nehodí k šatům,
    ale co ...
    ... když ona je tak krásná ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda ty mi lichotíš....tak si hezky zaplesej:-)

      Vymazat
  4. Ricottu mám doma taky a taky ráda peču, musím zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  5. Janičko, vypadá to krásně ..... cheesecake i taštičky .... Marki

    OdpovědětVymazat
  6. tyhle echino taštičky jsou topka .-)
    cheesecake dělám pro sebe, bezlepkově. dobrota!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den, mohla bych se zeptat, jaké suroviny používáte? Sestra je "čerstvě" celiak, chtěla bych jí překvapit ;-)

      Vymazat
  7. Ach ten je ... pro mě je pečení taky relax, ale když o tom tak přemýšlím, tak se vlastně nejvíc těším na míchání těsta a jeho ochutnávaní - jsem tím posedlá už od dětství a nepustilo mě to ani v dospělosti. Jen to musím tajit, přece jen je to dost nevýchovné.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím ochutnávæním to mám podobně.... Miluju kynuté těsto....

      Vymazat
  8. Janka tie tvoje odpočinkové dielka vyzerajú skvelo. No ja som práve s dcérami dopiekla slané koláčiky a dva druhy pizze, tak teraz nechcem vidieť nič od cesta aspoň celý týždeň :):D ;) Pekný víkend Lenka.

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Jani,cheesecake mám taky ráda,ten tvůj vypadá krásně.Taky ráda peču.jo a taštičky jsou náááádherné.Krásné odpoledne Iveta

    OdpovědětVymazat
  10. Taštičky máš moc krásné, krásná kombinace! No a ten cheesecake... ten já neumím, tak jsem aspoň dala kynutý koláč s tvarohem a jablky... takže také trošku toho "cheesu" :) Krásný víkend! J.

    OdpovědětVymazat