čtvrtek 7. června 2012


Začala doba jahod a zavařování. Třikrát hurá. Těším se na to celý rok. Na jahodové buchty, knedlíky, jak naplním mražák, všechny ty marmelády, sirupy..a co teprve až přijdou meruňky! Košík nádherných jahod jsem dostala včera od maminky. A naštěstí jich bylo tolik, že jsme je nestačili sníst všechny, takže už od rána přemýšlím, co upéct, nebo uvařit. Nějaké tipy??? Sem s nimi:-)
A pak naše hvězdná stálice, bezinkový sirup. Letos ve dvojnásobné dávce, protože loni se po něm jen zaprášilo. Přes rok si občas koupíme ten z obchodu, ale na domácí nemá...Recept je tady. Tak krásný den.

7 komentářů:

  1. Jani, taky miluju to zavařovací, mrazící, marmoškový a konzervovací období. Bezové šťávy už máme letos 16 litrů a ještě budem jednu takovou dávku dělat. A takový jahody s mlíkem a k tomu kousek čerstvýho chleba, mňáááááám. Krásný jahodový den Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Jahody s mlékem a s cukrem zbožnuju!Bublaninu s jahůdkama a nebo dortík se zakysané smetany...ach jo,odpoledne zkusím také něco vykouzlit,na zahrádce zrají naše první jahody:-)Krásný den:-)

    OdpovědětVymazat
  3. Taky teď jedeme v jahodách a bezinkový šťávě.
    nedávno jsem zahlédla tento recept http://crustycorner.blogspot.cz/2012/06/jahodovy-papir.html
    ale ještě jsem ho nezkoušela :)

    OdpovědětVymazat
  4. Marmelády, sirupy? Asi Tě angažuji u nás doma. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jani, já se chystám na cheescake podle tvého receptu + jahody samozřejmě :)...Už jsem ho dělala několikrát (bez jahod) a je výborný!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, zrovna na něj bych měla děsnou chuť....teda na co já vlastně nemám chuť:-)

      Vymazat