Začala doba jahod a zavařování. Třikrát hurá. Těším se na to celý rok. Na jahodové buchty, knedlíky, jak naplním mražák, všechny ty marmelády, sirupy..a co teprve až přijdou meruňky! Košík nádherných jahod jsem dostala včera od maminky. A naštěstí jich bylo tolik, že jsme je nestačili sníst všechny, takže už od rána přemýšlím, co upéct, nebo uvařit. Nějaké tipy??? Sem s nimi:-)
A pak naše hvězdná stálice, bezinkový sirup. Letos ve dvojnásobné dávce, protože loni se po něm jen zaprášilo. Přes rok si občas koupíme ten z obchodu, ale na domácí nemá...Recept je tady. Tak krásný den.
Jahodovou polévku:)
OdpovědětVymazatJani, taky miluju to zavařovací, mrazící, marmoškový a konzervovací období. Bezové šťávy už máme letos 16 litrů a ještě budem jednu takovou dávku dělat. A takový jahody s mlíkem a k tomu kousek čerstvýho chleba, mňáááááám. Krásný jahodový den Majka
OdpovědětVymazatJahody s mlékem a s cukrem zbožnuju!Bublaninu s jahůdkama a nebo dortík se zakysané smetany...ach jo,odpoledne zkusím také něco vykouzlit,na zahrádce zrají naše první jahody:-)Krásný den:-)
OdpovědětVymazatTaky teď jedeme v jahodách a bezinkový šťávě.
OdpovědětVymazatnedávno jsem zahlédla tento recept http://crustycorner.blogspot.cz/2012/06/jahodovy-papir.html
ale ještě jsem ho nezkoušela :)
Marmelády, sirupy? Asi Tě angažuji u nás doma. :-)
OdpovědětVymazatJani, já se chystám na cheescake podle tvého receptu + jahody samozřejmě :)...Už jsem ho dělala několikrát (bez jahod) a je výborný!!
OdpovědětVymazatVidíš, zrovna na něj bych měla děsnou chuť....teda na co já vlastně nemám chuť:-)
Vymazat