pátek 1. srpna 2014

Když běžím


Můj táta běhá, co si pamatuju.
Takže jsem měla někde v hlavě, že je důležité toho uběhnout co nejvíc a co nejrychleji.
O to příjemnější překvapení pro mě bylo, když jsem se naučila běhat pomaleji a nesoustředit se tolik na výkon.
Víc vnímat, kudy vede cesta.
Pustit si příjemnou hudbu.
Vypnout myšlenky.
Poslouchat svůj vlastní dech.
Unavit tělo.
Opravdu si to užívám.
***
Co vy a běh? Jo, ne?
Krásný víkend mějte...

16 komentářů:

  1. Tak ja som behať skúsila a bolo to super, ale asi som niekde robila chybu pretože ma začal bolieť bedrový kĺb a dlho som zase nemohla, no a teraz sa už trošku zase bojím, lebo to bolo dosť nepríjemné. Preto som asi stále verná jóge:)

    OdpovědětVymazat
  2. Tak já za sebe NE! I když má chůze připomíná běh:o)) chodím rychle a nevadí mi ujít kilometry.
    Běh na dálku nesnáším od základky:( tenkrát nějak učitel nabyl přesvědčení, že když mám nejlepší výkony ze třídy na krátký tratě (60, 100m), že mě pošle na závody - bylo to na motokrosové dráze (dráha byla před nástupem již rozježděná), lilo jak z konve a ani nevím, kolikrát jsme to museli běžet dokola! Když jsem se asi potřetí svezla po tom bahníčku...no, škoda vzpomínat!!!! Brrrrrrrrrrrr

    Ale objevila jsem mnohem lepší zálibu - koloběžíííím! A to mě fakt baví! A když to vezmeš do kopce, je to pěknej záhul, jako když běžíš:o))

    OdpovědětVymazat
  3. Ano! Dlouho, hodně, ráda a daleko. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, zrovna včera jsem zase začala! :-) Nebaví mě to u nás, protože nechci běhat ve městě, ale na chalupě to je supr. Mám taky ráda rychlou chůzi. Jen ty začátky jsou pro mě krušnější. Ale tak za 14 dní budu zase ve formě :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jo! A ráda. Bez hudby. Jen vypnout a běžet...
    Jenže - teď běhám spíš jen se Skřítky (malá v kočárku, velký na kole) a to se teda moc vypnout nedá :).

    OdpovědětVymazat
  6. Za mě ano! Sama, bez hudby. Zatím jsem na cca 6,2 km, nejlépe běh po ránu, ale to šlo jen o dovolené. Trénuji na 10 km a trochu se bojím :)

    OdpovědětVymazat
  7. To je otázka jako na zavolanou: právě jsem se vrátila z běhání, kdy jsem zakopla na štěrku a hodila pěknou ... Pomalu přebolívá :). A ti, co tomu rozumí, tvrdí, že vytrvalost člověk získá právě pomalým během.

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné, Jani!!! Já běh miluji. Na škole jsme neměli hřiště a tak, když se měřil čas, běhali jsme po vesnici - vyznačený okruh. Milovala jsem to, koukala jsem na domky, na zahrádky, na pejsky... a ono to tak strašně rychle vždy uteklo :) Miluji běh a na čistku hlavy je to asi nejlepší :) Pa a užívej si to :) Jola

    OdpovědětVymazat
  9. Noo, kéž by... mé dva pokusy skončily doběhem k parku a popadáním dechu (a pocitem že umřu)... asi nevim jak na to :-))))

    OdpovědětVymazat
  10. Já taky ano, denně 5 nebo 6 nebo po větrníku i 7 km. Začínala jsem přesně před rokem na úplné nule, a ještě s takovou nechutí. O to víc to beru jako své vítězství a ztráta nějakých kilíček a nožky jak laňka jsou jen veliké + T.

    OdpovědětVymazat
  11. Já radši kolo, běhání mě nebaví :-))

    OdpovědětVymazat
  12. Já jsem právě přiběhla. Neběhám moc, spíš jen tak pro radost a pro vyčištění hlavy. Ideální pro mě je běhat brzy po ránu se svým psem, pak malinké protažení, krátká sauna a pak teprve snídaně a šupky do práce. To mám potom energie. Až jsem okolí protivná.

    OdpovědětVymazat
  13. Behám a hodne, je to usper na hlavu :-D jinak bych se zcvokla. T.

    OdpovědětVymazat
  14. Běhání je super terapie, hlava se vyčistí, a hlavně když je kolem tak krásná příroda....Jsem na sebe zvědavá, jak mi to půjde ve městě....

    OdpovědětVymazat
  15. Jani, jak to jde ve městě? Já právě ve městě nemůžu - mám nějakej blok, jak nemůžu po lese - což moc nemůžu často, tak prostě nejdu:-/
    Tera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám výhodu, že bydlíme na kraji města- takže chodím běhat po hodně bokem....napůl asfalt, pak po polňačkách....Jen musím vymyslet podzimní variantu- včera jsem byla tak zabahněná, že jsem se málem přilepila:-) A taky trochu bojuju s délkou trasy. Běhám teď kolem deseti km na střídačku s kratšími trasami a už netuším, kudy to protáhnout.....

      Vymazat