čtvrtek 11. října 2012

Povidla


Z dnešního rána. Mimořádně vyvedeného. Vstávali jsme o čtvrt na devět. Pro mě něco neuvěřitelného. Po měsících se cítím vyspaná. Zázrak:-) A naše společná snídaně (teda jen s Kubíkem). Tentokrát letošní hrušková povidla. První várku jsme společně s Jiříkem spáchali už v neděli, druhou a třetí bychom měli stihnout co nejdřív. I přes to, že jsme hrušky v troubě malinko zapomněli a přismahli, tak to vypadá na nejlepší povidla za poslední roky.

9 komentářů:

  1. Janka, môžeš dať recept? Akurát mám doma hrušky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně: 3 kg vykrájených hrušek-my je neloupeme, 0,5 kg vykrájených jablek. Pomelu na mlýnku na maso a peču tak hodinu a půl v troubě. Aby se zredukovala tekutina. Pak přidám 0,5 kg cukru a buď kys. citronovou-nebo gel-fix. A peču, občas zamíchám....třeba ještě další dvě hodiny. Prostě do zhnědnutí, nebo dokud se mi to zdá příliš řídké. Pak plním:-)

      Vymazat
    2. ty kokso, tak takét niečo vôbec nepoznám!

      Vymazat
  2. Povidla z trouby jsou úžasný nápad, když se to nemusí hlídat a míchat, tak se dá zpovidlovat celá úroda:-) Dělala jsem jablečná a asi je ani nestihnu odnést do sklepa...Bude to chtít druhou várku. Krásné dny! Pavlína

    OdpovědětVymazat
  3. Ola Janičko ... my je dělali letos poprvé ... jsou báječná .. a nemíchala jsem je s jablky a jsou jak cukrátka ... ;-)

    voněl nám clelý byt

    OdpovědětVymazat
  4. Wow, super nápad! Hele a pečeš zakryté nebo odkryté? ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to jsem neznala, povidla z trouby. Píšu si. Díky!

    OdpovědětVymazat